Home ReceptenDiner Spaanse paella vegan

Spaanse paella vegan

Geschreven door Vega Lifestyle
Spaanse paella vegan - paella - vegan recept - veganistisch paella

Breng het zonnetje en vakantie gevoel in je keuken met het meest bekende en typisch Spaanse gerecht: paella!

Vegan Today de maaltijdbox

We mogen iedere donderdag een recept delen van Vegan Today … De vegan maaltijdbox. Iedere week is er een nieuwe box met 3 heerlijke recepten. Je kunt ervoor kiezen om iedere week los een box te kiezen of liever een abonnement. Er kan gekozen worden voor twee verschillende boxen namelijk voor 1-2 personen of voor 3-4 personen personen. Een vegan maaltijdbox is echt ideaal. Je krijgt de box met alle ingrediënten in de box thuis gestuurd. En de recepten worden bijgeleverd zodat jij stap voor stap het recept op tafel kunt toveren.

Spaanse paella vegan wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • rode paprika;
  • groene paprika;
  • 180 g witte rijst;
  • 150 gram sperziebonen;
  • 1 tl kurkuma;
  • 2 laurierblad;
  • 1 medium ui;
  • 2 tenen knoflook;
  • 80 g tempeh;
  • 1 tl gerookte paprika;
  • ½ citroen;
  • 4 el zwarte olijven;
  • 4 el kappertjes;
  • 1 bouillonblokje;
  • 4 takjes verse peterselie;
  • 2 el sojasaus;
  • 500 ml water;
  • olie;
  • peper en zout.

Spaanse paella vegan – stap voor stap recept

  1. Spoel de rijst, laat uitlekken en zet opzij.
  2. Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes, de groene en rode paprika in grote vierkante stukken een de sperziebonen in hapklare stukjes.
  3. Doe 2 el olie in een paellera , als je dit niet hebt gebruik een wok of diepe hapjespan. Fruit de ui en knoflook.
  4. Voeg de goed uitgelekte rijst (anders spettert het) en de sperziebonen toe in de  pan, bak dit 1 minuut en roer goed door.
  5. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe hierna de kurkuma, gerookte paprika en het laurierblad erdoor en blijf regelmatig roeren.
  6. Bak tijdens het koken van de rijst in een andere pan de tempeh en paprika op hoog vuur lekker bruin. Voeg hieraan de sojasaus toe. Voeg dit toe aan de gare rijst.
  7. Verwijder het laurierblad en gooi het weg. Doe als laatste de olijven en kappertjes erdoor. 
  8. Hak de peterselie fijn. Serveer met de peterselie en een kwart citroen per persoon (om zelf naar smaak eroverheen uit te knijpen)

  1. VOEDINGSWAARDEN: Per portie voor 1 persoon:
  2. Energie: kcal 640, Eiwit 41, Koolhydraten 131, Suiker 1, Vet 8, Verzadigd vet 1,  Natrium 558

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

3 Reacties

Avatar
Sigrid Poelstra september 3, 2020 - 1:08 pm

Ziet er heerlijk uit. En wauw wat super die vegan box. Ga deze voor over 2 weken bestellen. Dan heb ik een mega drukke week en dan is dit echt ideaal.

Reply
Avatar
Astrid september 4, 2020 - 1:57 pm

Wij hebben deze gisteren gemaakt en echt zo lekker.

Reply
Vegan scheurkalender 2021 ... bestel hem hier alvast | Vega Lifestyle Magazine september 5, 2020 - 5:47 am

[…] Spaanse paella vegan […]

Reply

Laat een berichtje achter