VEGAN EAST … recepten uit de oosterse keuken

Vegan east vegan chinees - veganistische chineze recepten

Dit is weer zo’n heerlijk vegan kookboek die we binnen kregen op de redactie. Gelukkig was ik even alleen op kantoor toen hij binnen kwam en kon ik het boek rustig bekijken. Toen de andere dames kwamen was het wel even een moeilijk momentje, wie o wie mocht hem het eerste inkijken. En er was meteen inspiratie … Er werd een heerlijke oosterse lunch voor ons bereid door Saskia.

Over het boek Vegan East …

Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: Vegan East biedt 80 oosterse
vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van nasi goreng vegan style tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta’s.

Milou van der Will heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Met haar keuze voor een
plantaardig voedingspatroon ontstond de zoektocht naar de smaken van toen in een plantaardige jas: ‘Als je kiest voor
plantaardig eten, betekent dat niet dat je de smaak of textuur van vlees niet mag opzoeken. Ik omarm juist al die smaken van vroeger, speur naar de lekkerste ingrediënten, experimenteer, probeer klassiekers te evenaren, of steek ze juist in een nieuw, groen jasje.’

Kook mee en maak no-ajam opor, sambal goreng paksoi, meatless tonkatsu en op houtskool geroosterde tofu-saté. Van
zoetige zaligheden als mango-kokospudding en vegan spekkoek voor bij de koffie tot en met een winterse jackfruitrendang en plantaardige Koreaanse kimchi.

Wat vonden wij van het boek?

Het was voor ons echt een boek met vernieuwde recepten en het was gewoon leuk om ermee de keuken in te gaan. De recepten zijn prima om te maken. De recepten zijn goed en duidelijk uitgeschreven. Echt prachtige foto’s! Er staat een mooi overzicht van ingrediënten in die handig zijn om in je voorraad kast te hebben. Als je deze basis-toko-stash in huis hebt hoef je nooit extra om te fietsen naar de toko. Het zijn ingrediënten die je sowieso voor meer recepten uit het boek kunt gebruiken. En als je een aantal recepten uit het boek gemaakt hebt, dan ben je zo geïnspireerd dat je zelf ook steeds vaker deze ingrediënten gebruikt voor je eigen recepten. Hoofdstuk 2 is pittig, nu ben ik daar erg dol op … Maar dit is soms wel iets pittiger dan dat ik gewend ben. Je kunt het natuurlijk zo pittig maken als jezelf wil. Door wat minder van de pittige specerijen toe te voegen. Koken is vooral een gevoel en eigen smaak. Wij zijn erg enthousiast over het boek Vegan East!

Handig om te weten van Vegan East

  • Auteur: Milou van der Will
  • Uitgever: Good Cook B.V.
  • EAN: 9789461432391
  • Volledig Veganistisch
  • Het boek Vegan East is o.a. te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

3 thoughts on “VEGAN EAST … recepten uit de oosterse keuken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.