Vegan kaas-pompoensaus pasta

vegan pasta met pompoenaus

Vegan kaas-pompoensaus pasta: Een verrassend pastagerecht met een bijzondere saus gemaakt van pompoen, vegan kaas, en andere lekkere ingrediënten. Pompoen staat bekend als een erg gezonde groente. Het bevat veel omega3-vetten, vitaminen en mineralen en het is een bron van vezels. Dus, lekker en gezond, daar houden wij van! Dit is weer een lekker recept van Vegan Today de vegan maaltijdbox

Vegan kaas-pompoensaus pasta … wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 600 g penne rigate
  • 800 gram pompoen
  • 4 uien
  • 400 ml ongezoete sojamelk
  • 4 el tarwebloem
  • 2 tl nootmuskaat
  • 100 g vegan geraspte kaas
  • peper, olie en zout naar eigen smaak

Hoe maak je de Vegan kaas-pompoensaus pasta

  1. Kook de pasta in ruim water met een beetje zout. Als het klaar is zeef het en laat staan.
  2. We beginnen onze saus door de sojamelk in een pan te gieten met de pompoen, de helft van de kaas, de nootmuskaat, snufje zwarte peper, zout en een flinke scheut olijfolie. Houd het op middelhoog vuur en breng aan de kook.
  3. Laat het ongeveer 8 minuten zachtjes aan de kook of totdat de pompoen zacht is geworden en zonder problemen kan worden gepureerd, tot een gladde saus.
  4. Ondertussen schillen, snijden en bakken we de ui in een koekenpan met een beetje olie.
  5. Voeg bij de pompoensaus de ui en twee eetlepels bloem toe, voorzichtig bestuiven om klonters te voorkomen. Goed roeren en zet op middelhoog vuur tot de saus dikker wordt (3 tot 5 minuten).
  6. Doe de pasta in een diepe ovenschaal en giet de pompoensaus eroverheen. Meng goed en voeg eventueel meer zout en peper toe.
  7. Strooi de andere helft van de geraspte kaas op de pasta en de saus en zet het in de oven op 180º in gratinmodus voor ongeveer 15 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 642, Eiwit 12, Koolhydraten 58, Suiker 6, Vet 11, Verzadigd vet 2,  Natrium 170

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *