Vegan mosterdsoep recept

Vegan mosterdsoep

Stel je een kom dampende mosterdsoep voor, rijk aan smaak en romigheid en volledig vrij van dierlijke ingrediënten. Vegan mosterdsoep is een heerlijke traktatie die de traditionele smaken van dit klassieke gerecht behoudt, maar met een plantaardige twist die zowel hartverwarmend als voedzaam is.

Zo maak je de soep romig

Voor deze vegen mosterdsoep heb ik cashewnoten gebruikt om de soep romig te maken. Kokosmelk maakt een soep ook romiger. Zelf vind ik kokos niet zo passen bij mosterd. Daarom heb ik daar niet voor gekozen. Je zou ook voor het serveren van de soep ervoor kunnen kiezen om een vegan room toe te voegen.

Vegan room of Vegan crème fraîche, gebruiken voor in de soep?

Lekker bij de plantaardige mosterdsoep

Serveer deze vegan mosterdsoep met knapperig brood of knoflookcroutons voor een vullende en bevredigende maaltijd. Het is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een bewuste keuze voor degenen die genieten van de heerlijkheid van comfortfood zonder concessies te doen aan hun plantaardige levensstijl.

Vegan spekjes

In mosterdsoep zitten meestal ook spekjes. Zelf heb ik ze in deze mosterdsoep niet gebruikt. Ik ben er niet zo dol op. Uiteraard kun je ze er zeker door doen, als jij dit wel lekker vind. Ik zou ze apart bakken in een koekenpannetje en dan na het pureren toevoegen aan de soep.

Vegan mosterdsoep
Afdrukken

Vegan Mosterdsoep

Gang Soep, voorgerecht
Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 300 gram aardappels
  • 75 gram cashewnoten
  • 1 liter groente bouillon

Instructies

  • Pel en snijd de uien in grove stukken en fruit deze aan in de pan.
  • Schil de aardappels en snijd deze in stukken en doe ze bij de uien in de pan. Even goed husselen.
  • pel de knoflook en snijd in stukjes, doe deze ook bij de pan in.
  • Voeg tot slot de cashewnoten toe, roer alles goed door elkaar en laat nog even fruiten.
  • Doe de mosterd er door en roer nogmaals door elkaar. Laat nog 30 seconden sudderen en voeg dan de groente bouillon toe. Laat dit dan ongeveer 15 koken. En dan pureren tot een gladde massa.