Wat is beter dan een rijke en romige soep met veel gezonde ingrediënten om het lichaam sterker te maken en de smaak papillen een plezier te geven? Met deze vegan romige bloemkool soep bereikt deze twee doelen. En een lekkere soep gaat er altijd wel in toch?!
Vegan today de vegan maaltijdbox
Iedere donderdag delen wij een recept van Vegan Today de vegan maaltijdbox van Nederland. Iedere weer hebben ze een nieuwe box met 3 heerlijke recepten. Je kunt een abonnement nemen, dan ben je er zeker van dat je iedere week deze lekkere box thuisbezorgd krijgt. Of je besteld los, wanneer het jouw uitkomt. En dan kun je ook nog eens kiezen of je een box voor 1 a 2 of 3 a 4 personen wil bestellen.
Vegan romige bloemkoolsoep wat je nodig?
Voor 4 personen
- 8 vastkokende aardappels
- 4 tenen knoflook
- 2 kleine uien
- 4 stengels bleekselderij
- 1 bloemkool
- 8 takjes verse peterselie
- 1 tl gedroogde tijm
- 1/2 tl gedroogde rozemarijn
- 8 el edelgist
- 4 sneetjes volkoren brood
- 2 bouillonblokjes
- 470 ml water
- 160 g witte bonen (blik)
- 470 ml plantaardig melk
- peper en zout naar smaak
Vegan romige bloemkoolsoep hoe maak je het?
- Begin met water te koken. ruim voldoen zodat de aardappels goed onder water komen te staan.
Schil ondertussen de aardappels, spoel ze af en doe ze in stukken ind e pan en laat dit ongeveer 7 minuten door koken. - Was de bloemkool en selderij en dep deze weer droog. Snij de bloemkool in roosjes en snijd de selderij in stukjes. Pel en pers de knoflook. hak de peterselie fijn en zet even apart.
- Verwarm in een grote soeppan ongeveer een eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg de ui en selderij toe, roer en bak zachtjes tot de uien doorschijnend zijn.
- Meng de tijm, rozemarijn, knoflook, voedingsgist en de gesneden aardappelen erdoor. Voeg na ongeveer 5-7 minuten de bloemkoolroosjes en ongezoete melk toe. Dek af en kook tot de bloemkool zacht is.
- Zet het vuur uit en meng tot het romig is met een staafmixer of gebruik een staande blender. Serveer met een snufje fijngehakte peterselie, peper en zout naar smaak. Je kunt het serveren met geroosterd (volkoren)brood
Korting met de agenda van de Postcode loterij …
Vegan Today heeft een super leuke actie met de postcodeloterij. In de postcode loterij staat een code en met deze code heb je maar liefst 20% korting op je bestelling! Heb jij zo’n agenda thuis liggen of gezien bij vrienden, kijk dan snel naar de code en bestel met deze lekkere korting!
Dit is ook leuk om te lezen:
- Hoe kun je het beste je huid reinigen?
- Top 5 beste recepten van september
- Vegan en eiwitten … Hoe zit dat?
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle En deel dit bericht gerust me al je vrienden.
Vegan bloemkoolsoep
Ingrediënten
- 8 vastkokende aardappels
- 4 tenen knoflook
- 2 kleine uien
- 4 stengels bleekselderij
- 1 bloemkool
- 8 takjes verse peterselie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 8 eetlepels edelgist
- 4 sneetjes volkoren brood
- 2 bouillonblokjes
- 470 ml water
- 160 gram witte bonen (blik)
- 470 ml plantaardig melk
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Begin met water te koken. ruim voldoen zodat de aardappels goed onder water komen te staan.Schil ondertussen de aardappels, spoel ze af en doe ze in stukken in de pan en laat dit ongeveer 7 minuten door koken.
- Was de bloemkool en selderij en dep deze weer droog. Snij de bloemkool in roosjes en snijd de selderij in stukjes. Pel en pers de knoflook. hak de peterselie fijn en zet even apart.
- Verwarm in een grote soeppan ongeveer een eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg de ui en selderij toe, roer en bak zachtjes tot de uien doorschijnend zijn.
- Meng de tijm, rozemarijn, knoflook, voedingsgist en de gesneden aardappelen erdoor. Voeg na ongeveer 5-7 minuten de bloemkoolroosjes en ongezoete melk toe. Dek af en kook tot de bloemkool zacht is.
- Zet het vuur uit en meng tot het romig is met een staafmixer of gebruik een staande blender. Serveer met een snufje fijngehakte peterselie, peper en zout naar smaak. Je kunt het serveren met geroosterd (volkoren)brood
Ireen Vermeer says:
En de witte bonen?