Vegan romige mosterd preisoep

Vegan romige mosterd preisoep

Vegan romige mosterd preisoep: Deze soep is echt onwijs lekker, nu vind ik dat bijna van elke soep. Een soep is altijd makkelijk te maken en zit boordevol met vitaminen en mineralen. Daar valt deze soep ook onder.

Vegan romige mosterd preisoep

Deze soep is super smaakvol en licht pittig door de mosterd. Zelf gebruik ik grove mosterd. Maar wat ik eigenlijk bij al mijn recepten zeg. Gebruik de recepten als basis en maak het zo, zoals jij hem lekker vind. Proef regelmatig even tijdens het koken, of er van iets misschien nog meer in mag. Zo kun je als je van pittig houdt ook prima peper toevoegen. En het belangrijkste ingrediënt van alle recepten is liefde, stop er tijdens het koken liefde en passie bij in. Dan smaakt alles meteen een stuk lekkerder.

Soep kun je prima van tevoren klaarmaken! Zo kunnen de smaken goed intrekken. Je kunt de soep ook prima meenemen als lunchgerecht naar je werk.

Serveren met brood

Je kunt de soep goed serveren met brood. Ik deed er brood met knoflook muntolie. Dit kan met oud brood! Doe de plakken brood in de oven en bak ze bruin, krokant. Maak ondertussen de knoflook muntolie. Doe 10 blaadjes munt, een teentje knoflook in olijf olie. Pureer dit alles en smeer het over de gebakken broodjes. Breek het brood en serveer het erbij.

Een salade bij de soep doet het ook altijd goed. Hier past een lekkere koolsalade goed bij. En bij deze salade kun je dan weer de dressing van de knoflook muntolie gebruiken.

Vegan romige mosterd preisoep
Afdrukken

Vegan romige mosterd preisoep

Gang Soep
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 preien
  • 3 eetlepels mosterd
  • 50 ml vegan kookroom
  • 1 liter groentebouillon
  • 10 champignons
  • Peterselie voor de garnering

Instructies

  • Snijd de uien in stukken en fruit deze in de pan
  • Pers de knoflook en voeg deze toe aan de pan.
  • Snijd de prei in ringen en voeg dit aan de pan toe en roer het geheel door elkaar. Laat dit een paar minuten bakken.
  • Voeg de mosterd en de vegan room toe en roer het geheel nogmaals goed door elkaar. Laat even een paar minuten zo pruttelen.
  • Voeg de bouillon toe en laat het nog 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep.
  • Snijd de champignons is plakjes en bak deze in een koekenpan. Voeg de champignons toe in de kom of in het bord.
  • Voeg tot slot wat fijn gehakte peterselie toe.
  • Eet smakelijk

Dit is ook leuk om te lezen: