Welke planten zijn giftig voor je huisdier?

welke planten zijn giftig voor een poes - planten giftig voor dieren

Planten staan niet alleen super gezellig in je huis. Ze zijn ook nog eens erg goed voor je gezondheid. Zo zijn ze goed voor je humeur, bloeddruk, je algehele gezondheid. Een aantal planten zuiveren ook nog eens heel goed de lucht. Alleen zijn niet alle planten even goed voor je huisdier. Vooral voor poezen zijn er verschillende planten en bloemen zeer giftig. Welke planten zijn giftig voor je huisdier?

Als dieren liefhebber ben je nu natuurlijk erg benieuwd welke planten je het beste buiten de deur kunt houden. In dit artikel zetten we een aantal giftige planten voor je op een rijtje. Wil jij een plant kopen die niet in dit rijtje staat, dan kun je het altijd in de winkel vragen.

Wanneer is een plant precies gevaarlijk?

Hoe giftig een plant precies is, verschilt per plant. Het beste is om planten sowieso zoveel mogelijk buiten het bereik van huisdieren te houden. Sommige planten zijn alleen bij grote dosering giftig. Bij een hapje zou het dier hooguit wat dunnere ontlasting krijgen. Bij een andere plant kan een blaadje eten al dodelijk zijn. Welke planten onder ander giftig zijn voor je huisdier kun je hieronder lezen:

Alocasia

Alocasia

Aglaonema

Deze plant is niet alleen giftig voor je huisdier. Deze is ook zeer giftig voor mensen, bij inname.

Anemoon

De anemoon is een prachtige plant, met mooie verschillende kleuren. Deze fleuren je tuin of je woonkamer helemaal op. Anemonen staan prima op een mooie vaas. Ze zijn ideaal voor op kantoor. Als het goed is zijn hier geen poezen.

Azalea

Azalea en Rhododendrons worden vaak met elkaar verward. De Azaea zijn er in verschillende kleuren. Roze, oranje, paars, wit, en geel zijn de meest voorkomende kleuren. Roze is de meest voorkomende kleur. En daar zijn dan ook weer vele verschillende tinten in.

Bitterblad
Caladium
Calla

Chrysant

De chrysant is er in zoveel kleuren en verschillende vormen. Waarom deze bloemen zo’n stoffig imago hebben is ons een raadsel. Ze zijn juist veelzijdig. Nu is hij voor de poes giftig. Maar wist je ook dat de chrysant eigenlijk een kruid is, mét genezende werking? Zo zijn er in de Chinese geneeskunde soorten die al eeuwen medicinaal gebruikt worden.Dit zijn niet de bloemen zoals wij die kennen. Die wij hier in de winkel kopen of in de tuin hebben zijn niet de medicinale. In China en Japan waar de plant oorspronkelijk vandaan komt staat de chrysant symbool voor een lang en gelukkig leven. Ze zijn voor de poezen giftig bij inname.

Croton

Cyclaam
dieffenbachia

Dieffenbachia

De dieffenbachia is ook weer een plant die zeer giftig is voor mens en dier bij inname.

Hortensia

Hortensia

De Hortensia is vooral een buiten plant. Veel mensen kopen deze plant in de winter en zetten hem dan in april/mei buiten. De kleur van de bloemen kan buiten veranderen. Dit ligt aan de zuurgraad van de grond. Deze plant kan buiten uitgroeien tot een prachtige mooie grote struik.

Lelie

Lelie

Ook de lelie behoort tot de giftige planten voor poezen. De lelies zijn er ook weer in meerdere kleuren.

Lepelplant

Deze witte bloemen lijken op een lepel, vandaar de Nederlandse naam ”Lepelplant”. De Spathiphyllum komt van oorsprong uit het Amazonegebied. De stijlvolle Lepelplant biedt een volle bos zachte, donkere lancetvormige bladeren, met daartussen sierlijke witte schutbladeren. Deze worden vaak voor bloemen aangezien, maar in werkelijkheid zijn de bloemen piepklein en zitten ze op de kolf

Giftige bolbloemen

Deze bolbloemen zijn giftig voor je huisdier: narcis, krokus, tulp, hyacint, Ornithogalum (Vogelmelk) en sneeuwklokje.

Kerstplanten

Rond de kerst halen wij van allerlei versieringen in huis om ons huis nog wat gezelliger te maken voor de feestdagen. Pas echter op met de volgende planten, deze zijn giftig voor hond en poes:

Euphorbia pulcherrima (kerstster)
Helleborus niger (kerstroos)
Ilex aquifolium (hulst)
Viscum album (maretak)

Intuïtie van dieren

Veel dieren hebben vanuit hun intuïtie al een aversie tegen bepaalde planten. Door deze intuïtie blijven ze weg bij planten die niet goed voor ze zijn. . Helaas gebeuren de meeste vergiftigingen van dieren zonder opzet door menselijk handelen. Pas dus goed op wat je je dier te eten geeft!

In bovenstaand lijstje kun je zien welke planten giftig zijn voor dieren. Het is een selectie van de meest giftige soorten. Kijk daarom goed op de omschrijving van de plant. Die staat er vaak mij. Twijfel je of wil je het zeker weten? Informeer dan voor de aankoop van een nieuwe plant of deze schadelijk kan zijn voor je huisdier. Gelukkig zijn er meer planten niet giftig dan wel giftig voor je huisdier.

Bloempot

Gelukkig blijven er nog heel veel mooie planten over om in huis te halen. Natuurlijk wil je deze mooie planten in een super gave bloempot. De bloempotten van Parelmoervaas zijn vrolijk en in verschillende kleuren, maten en soorten. Ook voor gave vazen ben je hier op het juiste adres.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *