Vegan Snickers: Dit waren wel een van mijn favorieten candybars. Dit recept heb ik nu een paar keer gemaakt en de kids zijn er ook dol op. De laatste keer had ik er zelfs kersen door gedaan en dat was echt heel erg lekker. Ik heb toen bij de laatste stap de dadels vervanger door kersen.
Homemade vegan Snickers
Wat is er nu leuker en lekkerder dan zelf deze heerlijke lekkernijen te maken. Het is ook erg leuk om dit samen met de kinderen te maken. Deze Snickers repen zijn makkelijk te maken, hoeven niet gebakken te worden! En geloof mij als ik zeg … ze zijn echt super lekker!
De veganbijbel
Deze super lekkere vegan snickers recept komt uit het vegan kookboek de veganbijbel. Dit is een vegan kookboek met meer dan 200 overheerlijke plantaardige recepten. Hij is geschreven door de Green Happiness.
Naast dit recept mogen we nog twee andere lekkere recepten uit dit vegan kookboek met jullie delen.
Handig om te weten over de veganbijbel:
- Auteur: Green Happiness
- Uitgever: Carrera
- EAN: 9789048859870
- Online onder andere hier te koop.
Vegan Snickers
Equipment
- keukenmachine
- vierkant bakblik (andere vorm kan ook, krijgen je snickers andere vorm) 30×30
- bakpapier
Ingrediënten
- 50 gram havermeel
- 240 gram kikkererwten, gekookt
- 120 gram Medjoul dadels ontpit
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel amandelpasta
- 0,5 theelepel vanillepoeder
- snufje zeezout
- 15 geroosterde amandelen fijngehakt
- 100 gram pure chocolade
Instructies
- Doe het havermeel samen met de kikkererwten, 60 gram dadels, de ahornsiroop, amandelpasta, vanillepoeder en het zout in de keukenmachine. Maal totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een samenhangend deeg hebt.
- Leg bakpapier op de bodem. Doe het deeg in het bakblik en vorm een plak van ongeveer 20 x20 centimeter en 1 centimeter dik.
- mix de rest van de dadels met 2 eetlepels water in de keukenmachine tot een gladde pasta.
- Meng de fijngehakte amandelen door de amandelpasta en bestrijk dit over de koekjesbodem. Zet vervolgens minimaal 1 uur in de vriezer.
- Verwarm de chocolade au bain-marie. Haal de koek uit de vriezer en verdeel de chocoladesaus over de koek. Zet weer terug in de koelkast of vriezer voor ongeveer 20 minuten. In ieder geval tot de chocolade weer hard is.
- Snijd de koek in 5 repen en halveer deze.