Gegrilde broodjes met avocado, tapenade en …

Gegrilde-broodjes-met-avocadodip-en-tapenade.

Vergeet de saaie tosti’s! Deze heerlijke gegrilde broodjes met avocado, tapenade en nog meer lekkers zijn het helemaal. Of je nu opzoek bent naar een lekkere lunch voor thuis, op je werk of voor onderweg. Deze gegrilde broodjes kunnen altijd.

Gegrilde broodjes

Deze broodjes, zijn hier thuis een groot succes. En het leuke is, dat ik er veel groeten in kan verstoppen. Er gaat tapenade van zongedroogde tomaten op. Avocado dip, gebakken uienringen, spinazie, tomaat en rucola.

Tapenade van zongedroogde tomaten

Deze tapenade kun je heel snel maken van zongedroogde tomaten, door ze te pureren. Maar hier kun je ook lekker mee variëren. Zo doe ik er soms olijven bij door, of wortels, cashewnoten bijvoorbeeld. Het geeft net even een andere swing aan je tapenade. Wil je helemaal een andere twist dan is deze Vegan paddenstoelen-tapenade een aanrader.

Avocado dip

De avocado dip kun je naar eigen smaak, wil je de pure avocado dan doe je er niest door heen, wil je wat meer pit? Dan kun je een er een klein stukje rode peper (of sambal) aan toevoegen. Een teentje knoflook geeft er ook een heerlijke smaakbeleving aan.

Variëren naar hartenlust

Naast variëren met de tapenade kun je ook afwisselen met de groenten die je erop doet. In plaats van tomaat kun je er champignons op doen, of bleekselderij in plaats van spinazie bijvoorbeeld. En zo zijn er nog veel meer verrassende combinaties te bedenke gegrilde paprika, wortel, courgette of …. De keuze is reuze.

Ideale lunch deze gegrilde broodjes

Regelmatig maak ik zo’n lekkere sandwich voor de jongens om mee naar school te nemen. Het eet lekker weg, vult goed en zit vol vitaminen, mineralen en vezels.

Dit is ook leuk om te lezen:

Gegrilde broodjes met avocadodip en tapenade.
Afdrukken

Gegrilde broodjes met avocadodip en tapenade

Porties 6 sandwiches

Equipment

  • grill of tosti apparaat

Ingrediënten

  • 6 sneetjes brood
  • 8 zongedroogde tomaten uit een potje
  • 1 ui in ringen
  • 2 handjes rucola
  • 3 handjes spinazie
  • 1 avocado
  • 9 mini tomaatjes

Instructies

  • Pureer de zongedroogde tomaten en verdeel dit over 3 broodjes. Doe dan een broodje waar niest op zit, op een broodje waar de tapenade in zit. En doe deze dan op de grill.
  • Snijd de ui in ringen en fruit deze in een pannetje.
  • Als de ui klaar is kun je de spinazie er even in doen, tot het gaat slinken.
  • pureer de avocado tot een dip
  • Haal de broodjes van de grill en van elkaar af. Doe dan op de lege helft de avocado dip.
  • Verdeel de uien ringen en de spinazie over de broodjes
  • Snijd de tomaatjes in twee partjes en verdeel deze over de broodjes.
  • Verdeel tot slot de rucola over de boordjes en doe de twee helften weer op elkaar. Snij de broodjes in twee stukken.