Paddenstoelen wrap een heerlijk lunchgerecht

Paddestoelen wrap

Op een goede gezonde manier lunchen vind ik best lastig zo af en toe. Dit gerecht (Paddenstoelen wrap) is erg veelzijdig, je kunt het paddenstoelen mengsel ook in een sandwich of panini doen. 

Making a mess

Wat ziet ie er fantastisch uit, die kleuren, structuren, vormen. Ik krijg zin. Tijdens het maken waterde mijn mond al, dit plaatje zorgt dat ik net dat beetje meer zin heb in deze maaltijd. De balsamico azijn en de paddenstoelen gaan heerlijk samen, de tijm ondersteunt. Ik ben blij de verschillende structuren te voelen. De kruidenkaas brengt weer een andere gevoel. Het verse doet het heerlijk in de wrap. Het is altijd een beetje messy eten, maar ook meer zintuiglijk eten. Met je handen om de wrap, bijten van een van de kanten, steeds kijkend en genietend van je gerecht.

Paddenstoelen zijn een goede vleesvervanger

Paddenstoelen staan bekend als vleesvervangers. Dit is niet helemaal waar. Qua structuur kun je ze in bepaalde gerechten goed vervangen voor vlees. Let er wel op, dat paddenstoelen niet de voedingsstoffen van vlees vervangen. Paddenstoelen zijn zeker gezond en goed voor je. In ons artikel Alles over eetbare paddenstoelen kun je er dan ook meer over lezen.

Dan is het nu hoogtijd voor het overheerlijke recept van deze Paddenstoelen wrap

Paddestoelen wrap
Afdrukken

Paddenstoelen wrap

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen in reepjes getrokken
  • 100 gram champignons in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepel olijfolie
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • gemalen zwarte peper naar smaak

ook nodig

  • 2 wraps
  • 40 gram vegan roomkaas
  • 100 gram sla
  • 4 cherrytomaatjes in stukjes
  • 2 cm komkommer in stukjes

Instructies

  • Breng een koekenpan op temperatuur, de olijfolie erin en dan ook de ui. Karameliseerd de ui, knoflook erbij en nog even 1 minuut meebakken. 
  • Oesterzwammen en champignons erbij. Tijm, paprikapoeder erbij. Bak tot het vocht is verdwenen. Balsamico azijn erbij, bak nog 2 minuten. 
  • Smeer de roomkaas op beide wraps, sla erop, tomaat en komkommer. De paddenstoelen-mengsel mag er nu ook over. Oprollen.
  • Leg de wraps nog even in de koekenpan voor 2, 3 minuten aan beide kanten, snij doormidden.
    Eet smakelijk. 

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook

Heb jij deze Paddenstoelen wrap gemaakt? Tag ons dan #vegalifestyle