Een pokebowl is perfect als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Zeker met warm weer heb ik daar minder zin in. Voor mij persoonlijk is deze avontuurlijk, in lange tijd probeer ik toch weer avocado. Zou het me nu smaken?
Onderdelen voor de pokebowl
Een pokebowl heeft kleine onderdelen waar je krankzinnig veel in kunt combineren. Als er een gerecht is om volledig naar je hand te zetten is het deze wel. Verschillende soorten bonen kun je nemen bijvoorbeeld. Avocado voor hummus of een lekkere vegan kerrie-kaas salade erop, zou kunnen. Komkommer inruilen voor tomaat, paprika of radijsjes. Ik gebruik bloemkoolrijst, noodles, rijst, een pastasoort of is couscous meer jouw ding, het kan en het mag. Creëer hem naar jouw smaakpapillen. Een persoonlijke keuze die ik maak is om het rijst, de basis op smaak te brengen, dat kan met kruiden, vaak gebruik ik wat kerrie en zout. Dit keer wil ik hem even wat pit meegeven, tegen het zoete van watermeloen lijkt me dat goddelijk. Ook hebben we in dit gerecht al zuur en zout, het gaat een beleving worden. De boodschapjes bungelen aan mijn arm en gelijk maak ik de keuken de mijne, tijd om te starten.
Preparatie
Het is een kwestie van snijden, afspoelen en even de tijd geven zodat de smaken goed opgenomen worden. Verder is het low effort. Ook deze is perfect op hot, hot days, als je geen zin hebt om echt te koken. Alles op een bordje of in een kom bij elkaar brengen. Wat ik dan zie vind ik er echt stunning uitzien. Het groene van de avocado steekt zo mooi af. Een gerecht dat makkelijk is, maar in zijn eenvoud hele spectaculaire dingen laat zien. Puur en intens, zo toont hij zich aan me. Ik vind hem echt prachtig.
Smaak van de pokebowl
Ik neem eerst een hapje met avocado, erg romig vind ik het. De verschillende componenten verzorgd een ademloos moment. Ik moet wennen aan hoe de watermeloen is geserveerd en behandeld. Zodra de eerste twijfels zijn verlicht, kan ik genieten. Alles komt tot leven. Niet alleen qua smaak is het een spektakel, de structuren zijn uniek, elk onderdeel geeft iets anders. Ik zou dit vergelijken met een moderne dans, hoog in emotie, neem je mee naar alle smaakpapillen. Om elke hoek weet dit gerechtje te verrassen. Ui in de avocado crème vind ik heerlijk. Buitengewoon zit ik te genieten, de laatste happen wil ik dan ook in alle rust nemen. Aanrader!!!!
Pokebowl
Ingrediënten
- 300 gram bloemkoolrijst
- 1 tot 1/2 theelepel sambal maak het zo pittig als jij wilt
- 1/4 gele watermeloen in stukjes
- 1/4 ui gesnipperd
- 1/2 limoen sap
- 2 eetlepel sojasaus
- 1/2 eetlepel geroosterde sesamolie
- 1/2 komkommer verwijder zaadlijsten en snij in plakjes
- 1 avocado
- peper en zout naar smaak
- 1 blikje edamameboontjes uitgelekt en schoongespoeld
Instructies
- Bloemkoolrijst in kom doe er kokend water op en laat 3 tot 4 minuten staan met een deksel of een bord erop. Uit laten lekken en vervolgens de sambal door de bloemkoolrijst roeren.
- Doe de watermeloen in een kom, voeg limoensap toe, sojasaus en sesamolie. Laat staan.
- Doe het vlees van avocado in een kom en pureer fijn. Schep de ui er en peper en zout naar smaak.
- Eerst de bloemkoolrijst in de kommen, avocado crème erop. Schep watermeloen mengsel erop. Vergeet de Komkommer en bonen niet. Eet smakelijk.