Vegan courgettesoep: eigenlijk vind ik elke soep wel lekker. Deze courgettesoep mag dan ook zeker niet aan je menukaart ontbreken. De soep is net zoals alle andere soepen niet moeilijk om klaar te maken.
Courgette is lekker veelzijdig zo kun je er perfect mee bakken, braden, grillen, stoven of rauw in een salade. Deze keer maken wij er een lekkere soep van. Door de kokosmelk wordt de soep zo lekker romig.
Vegan courgettesoep wat heb je nodig?
- 2 groene courgette
- 1 gele courgette
- 2 groentegroentebouillon blokje
- 750 ml water
- 2 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 1 blikje kokosmelk
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel peper
- snufje zout
Vegan courgettesoep zo maak je het:
- Snij de uien in grove stukken, doe dit alvast met een klein beetje water in de pan. Zo kunnen ze alvast een beetje fruiten. Snijd ook de courgettes en de bleekselderij en voeg dit toe aan de pan. Laat dit ongeveer 4 minuutjes sudderen.
- Pers de knoflook en laat dit nog even 1 minuutjes mee fruiten. Roer het goed door elkaar.
- Doe nu het water en en bouillon blokjes erbij en roer alles even goed door elkaar.
- Voeg na 10 minuten ook de kokosmelk toe.
- Zet het vuur uit of haal de pan even van het vuur en pureer alles met de staafmixer.
- Voeg tot slot de peper en het zout toe.
De soep kan een dag van te voren gemaakt worden. Is zelfs nog lekkerder, dan zijn alle smaken goed in getrokken.
Wil je de soep iets pittiger voeg dan een theelepel sambal toe