Vegan gevulde courgette

Gevulde coutgette - vegan recepten - vegan beauty weetjes

Gevulde courgette– Courgette is een super veelzijdige groente met een vrij neutrale smaak. En laat zich daarom makkelijk combineren met andere smaken. Zo kun je de courgette rauw eten, verwerken in een soep, stoven, roerbaken, verwerken in een hartige taart of zoals we nu doe lekker vullen. Nog een leuke bijkomstigheid de courgette is gezond het bevat veel vezels en mineralen. En is licht verteerbaar.

Gevulde courgette wat heb je nodig?

  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 125 gram champignons
  • 10 snoep tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakjes vegan kaas
  • 1 handje cashewnootjes
  • salsa saus

Vegan gevulde courgette zo maak je het

gevulde courgette
  1. Snijd de courgette in de lengte door de midden en lepel de zaadlijsten eruit. En leg ze 15 minuten in de oven op 180 graden.
  2. Pel en snipper de uitjes in stukjes en fruit deze in een koekenpan.
  3. Snijd de champignons en voeg deze bij de uitjes.
  4. Pers de knoflook en voeg deze aan de pan toe
  5. Snijd de tomaatjes en ook deze mogen bij de pan in.
  6. Haal de courgette uit de oven en smeer ze eerst in met een klein laagje salsa saus
  7. Vul de courgettes en doe de kaas erover en doe ze nogmaals 15 min in de oven
  8. Hak de cashewnoten en doe deze voor het serveren eroverheen.

Lekker met rijst, couscous of een andere pasta/graansoort erbij. Eet smakelijk …

Variatie tips …

  • Mexicaans (met bonen, vegan gehakt, kaas en tortilla chips)
  • Veganistische gevulde courgette met vegan vleesvervangers (kip, gehakt of zelfs zalm)
  • Met vegan geitenkaas
  • etc..
Gevulde coutgette - vegan recepten - vegan beauty weetjes
Afdrukken

Gevulde courgette

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 125 gram champignons
  • 10 snoep tomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 plakken vegan kaas
  • 1 handje cashewnootjes
  • salsa saus

Instructies

  • Snijd de courgette in de lengte door de midden en lepel de zaadlijsten eruit. En leg ze 15 minuten in de oven op 180 graden.
  • Pel en snipper de uitjes in stukjes en fruit deze in een koekenpan.
  • Snijd de champignons en voeg deze bij de uitjes.
  • Pers de knoflook en voeg deze aan de pan toe
  • Snijd de tomaatjes en ook deze mogen bij de pan in.
  • Haal de courgette uit de oven en smeer ze eerst in met een klein laagje salsa saus
  • Vul de courgettes en doe de kaas erover en doe ze nogmaals 15 min in de oven.
  • Hak de cashewnoten en doe deze voor het serveren eroverheen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating