Boeddha bowl met tempé, umeradijsjes en zoete aardappel

vegan recept - veganistische recepten

Deze vegan boeddha bol is helemaal glutenvrij. Dit is alweer zo’n lekker recept van Vegan-Today. Ze verzorgen vegantistische maaltijdboxen. Iedere week hebben ze nieuwe recepten. Hij fijne is dat je niet meteen aan een abonnement vast zit. Je kunt deze week wel en volgende week dan weer niet en dan over 3 weken ofzo weer wel.

Wat heb je nodig voor de boeddha bowl?

  • 100 gram volkoren basmatirijst
  • 200 ml water
  • 400 gram. zoete aardappel
  • 140 gram tempé in 5 mm schijven gesneden
  • 2 bosui
  • 50 gram kiemen
  • 10 radijsjes
  • 50 gram spinazie
  • 2 el tamari

Voor de dressing:

  • 2 el umesu + 2 el umesu voor de radijsjes als marinade
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tamari
  • 4 el water
  • 2 tl geroosterde sesamolie
  • zonnebloemolie

Hoe maak je het?

1 Spoel de rijst in een zeef en breng met een snuf zeezout aan de kook. Kook ongeveer 35 minuten met de deksel erop. Controleer halverwege of het niet al droog gekookt is, zo nodig wat water erbij doen.

2 Schil de zoete aardappel, snij in 5 mm dikke schijven en bak in olijfolie op middelhoog vuur. Regelmatig keren en dan het vuur laag zetten. Bak in totaal ongeveer 5-7 minuten.

3 Intussen was je de radijsjes, de bosuien en de spinazie. Snij de radijs in plakjes, de bosui fijngesneden en de spinazie snij je grof. Marineer de radijsjes in de umesu.

4 Leg de zoete aardappel op een schaaltje weg en bak de tempehschijven in ruime hoeveelheid olijfolie op hoog vuur. Regelmatig keren tot ze goudbruin zijn. Verspreid de tamari goed erover en keer de schijven om, zodat aan alle kanten tamari ingetrokken is.

5 Serveer in een grote Aziatische kom de rijst, met rondom/erop de tempé, zoete aardappel, de radijsjes, spinazie en bosui bovenop. Meng de ingrediënten voor de dressing en besprenkel over de maaltijd.

Wil jij weten hoe het precies werkt met de maaltijdbox, kijk dan even hier.

Dit is ook leuk om te lezen …

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *