Colors of the wind

vegan rodekool recept

Colors of the wind– Wat een mooie kleuren komen uit de natuur! Verse ingrediënten met volop energie en voedingstoffen. Een  romige bechamelsaus met spinazie en gnocchi (aardappel pasta) met rode kool en edelgist. Veel kleurig plantaardig plezier!​

Vegan Today vegan maaltijdbox

Iedere donderdag delen wij een lekker recept van Vegan Today. Dit is de vegan maaltijdbox van Nederland.

Wat heb je nodig voor de Colors of the wind?

voor 1 a 2 personen:

  • 1 ui,
  • 500 gr gnocchi,
  • 80 gr spinazie,
  • 4 el vegan boter,
  • 200 gr rode kool,
  • 1 tl nootmuskaat,
  • 250 ml vegan melk,
  • 1 tl peper,
  • 5 el bloem,
  • 2 el edelgist.

Hoe maak je de Colors of the wind?

  1. Snijd de rode kool in kleine stukken en doe dit in een pan samen met de gnocchi en genoeg water. Breng dit aan het kook.
  2. Wanneer de gnocchi beginnen te drijven zijn ze klaar. Vis ze uit het kokende water met een schuimspaan. Leg dit in een kom en meng met de helft van de  boter en een beetje zout. Laat de rode kool koken tot het gaar is geworden. Daarna zeef je het en voeg de gnocchi toe.​ 
  3. Snijd de ui fijn. Bak dit het in een pan met een beetje olie tot het glazig is geworden. 
  4. Voeg de bloem aan de pan met de ui toe en meng door elkaar. Voeg meteen de melk, de nootmuskaat, peper en een beetje zout toe. Roer goed en laat het 1 tot 2 minuten koken.
  5. Doe de hele inhoud van de pan in een blender en mix tot een half-dikke bechamelsaus. Voeg de rest van de boter en de verse spinazie toe en blend met de saus.
  6. Serveer de bechamelsaus en de gnocchi met rode kool gekroond met edelgist.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 632, Eiwit 13, Koolhydraten 48, Suiker 6, Vet 8, Verzadigd vet 2,  Natrium 120

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *