Deus Ex Machina Amsterdam

vegan uiteten in Amsterdam

Aan een van de mooiste grachten in Amsterdam zit restaurant Deus Ex Machina gevestigd. Het is van binnen vele malen groter dan je van buiten zou denken. Er zijn verschillende knusse zit plekken. Grotere zalen voor groepen. Het is ingedeeld in verschillende ruimtes (gedeeltes). Het ziet er binnen echt super gezellig uit. Buiten heb je een leuk terras aan de gracht. Het terras waar wij zaten, was echt super. Heerlijk aan het water genieten van je maaltijd. Er is van alles te zien, bootjes die door de gracht voorbij varen, fietsers, auto’s voetgangers die passeren. Het is geen moment saai. Of je nu lekker wilt ontbijten, lunchen of dineren; bij Deus Amsterdam ben je aan het juiste adres.

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk, het is een cultuur

Wat veel mensen niet weten is dat Deus meer dan alleen een merk is, het is een cultuur. Een cultuur van motoren, surf, art, muziek en creativiteit. Zo zijn twee Australiesche vrienden Carby Tuckwell en Dare Jennings. Zij zijn o.a. ooit begonnen met Phantom Records en later het bekende en classic surf merk Mambo. Het opknappen van de kapotte motoren en ze met art nog mooier te maken. Koste meer geld, dan dat het opleverde. Daarom zijn ze daarnaast gestart met het maken en verkopen van T-shirts en daar kwam toen meer kleding en een café gedeelte en restaurant food verkoop bij. Dit resulteerde uiteindelijk in zogenaamde Deus “Temples” (Deus retail stores + cafe/restaurants) op meerdere plekken over de wereld. Daar is de locatie in Amsterdam er eentje van. In het restaurant en op het terras komt het motor thema ook helemaal terug. De olie en vinagret zitten dan ook in olievaten echt geweldig. En nog leuker je kunt ze ook kopen voor thuis.

Vegan opties

Ze hebben in elke gang sowieso altijd een vegan optie. Wij hebben er genoten van een heerlijk drie gangen diner. De gerechten werden allemaal mooi geserveerd en waren een ware smaak sensatie voor onze smaakpapillen. Wij hebben echt heerlijk gegeten en vinden het dan ook met recht een hotspot die niet op onze lijst mag ontbreken. De locatie is super, het eten is erg lekker. Kortom een aanrader dus.

Voorgerecht: Bang Bang Bloemkool

Dit was echt super lekker! Het is geroosterde bloemkool met zoet pittige bang bang saus.

Hoofdgerecht: Vegan aardappel moscoviet

Dit waren verschillende soorten aardappels geplet. Met vegan zuren room en kaviaar. En lekkere groenten.

Nagerecht: Vegan brownie met een bolletje sorbet ijs.

Handig om te weten

  • Deus Ex Machina Amsterdam
  • Herengracht 88a Amsterdam
  • www.deus.nl

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *