Vegan tonijn-spaghetti

plantaardige tonijn-spaghetti - Vegan tonijn-spaghetti een lekkere pasta

Neem een duik in een de zee van smaak met dit plantaardige tonijn-spaghetti gerecht. Deze vegan tonijn kun je ook voor andere recepten maken, bijvoorbeeld voor op brood, toast of als lekkere dip.

Vegan Today

Iedere donderdag mogen wij een lekker recept delen van Vegan Today. Dit is de vegan maaltijdbox van Nederland. Deze keer is het de Vegan tonijn-spaghetti

Wat heb je nodig voor deze plantaardige tonijn-spaghetti?

Voor 1-2 personen:

  • 120 gr volkoren spaghetti,
  • 250 gr kikkererwten,
  • 1 rode ui,
  • 1 wortel,
  • 80 gr courgette,
  • 4 el kappertjes,
  • 4 el vegan mayo,
  • 1 citroen (sap),
  • 8 el zeewier vlokken,
  • 50 gr rucola

Tonijn-spaghetti hoe maak je het?

  1. Breng het water met het zeezout aan de kook, voeg de spaghetti toe en kook gaar in 10 minuten.
  2. Snijd de rode ui in kleine stukjes, wortel en courgette in dunne reepjes. 
  3. Kook de wortel de laatste minuut met de spaghetti mee en giet ze dan beide af in een zeef. Laat de zeef verder uitlekken hangend boven de spaghettipan.
  4. Bak de courgette met een beetje olijfolie en een snufje zeezout op hoog vuur in een koekenpan voor 3 minuten. Zet het vuur uit en laat staan.​
  5. Doe de spaghetti en wortel in een saladeschaal. 
  6. Plet de kikkererwten met een vork. Je kunt ook een blender gebruiken maar blend niet te veel omdat we een grove structuur willen (als tonijnmoot). Voeg de mayo, zeewier, citroensap en een beetje zout toe. Meng alles goed.
  7. Meng de “vegan tonijn” met de spaghetti. Voeg nu de courgette toe, schep om en serveer met de rucola.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 600, kJ 2510, Eiwit 23, Koolhydraten 59, Suiker 5, Vet 31, Verzadigd vet 2, Natrium 14

Dit is ook leuk om te lezen:

plantaardige tonijn-spaghetti - Vegan tonijn-spaghetti een lekkere pasta
Afdrukken

Vegan tonijn-spaghetti

Porties 2
calorieën 600kcal

Ingrediënten

  • 120 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram kikkererwten,
  • 1 rode ui
  • 1 wortel
  • 80 gram courgette
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 citroen (sap)
  • 8 eetlepels el zeewier vlokken
  • 50 gram rucola

Instructies

  • Breng het water met het zeezout aan de kook, voeg de spaghetti toe en kook gaar in 10 minuten.
  • Snijd de rode ui in kleine stukjes, wortel en courgette in dunne reepjes. 
  • Kook de wortel de laatste minuut met de spaghetti mee en giet ze dan beide af in een zeef. Laat de zeef verder uitlekken hangend boven de spaghettipan.
  • Bak de courgette met een beetje olijfolie en een snufje zeezout op hoog vuur in een koekenpan voor 3 minuten. Zet het vuur uit en laat staan.​
  • Doe de spaghetti en wortel in een saladeschaal. 
  • Plet de kikkererwten met een vork. Je kunt ook een blender gebruiken maar blend niet te veel omdat we een grove structuur willen (als tonijnmoot). Voeg de mayo, zeewier, citroensap en een beetje zout toe. Meng alles goed.
  • Meng de “vegan tonijn” met de spaghetti. Voeg nu de courgette toe, schep om en serveer met de rucola.

Nutrition

Calories: 600kcal | Carbohydrates: 59g | Protein: 23g | Fat: 31g

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating