De 15 vegan kookboeken van dit moment

Vegan kookboeken top 15

Wil je graag veganistisch eten, maar weet je niet waar te beginnen? Dan kunnen deze vegan kookboeken uit dit lijstje je vast op weg helpen. Of je nu flexitariër, vegetariër, beginnende veganist bent of al wat langer veganistisch eet. Deze plantaardige kookboeken staan vol met heerlijke vegan recepten. Die jij thuis zelf kunt maken en van genieten.

Vegan East: vegan kookboek uit de oosterse keuken

Toen we dit boek zagen waren we meteen super enthousiast. Er staan echt de lekkerste recepten in … Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: ‘Vegan East’ biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van ‘nasi goreng vegan style’ tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta’s. Dit lekkere kookboek kun je onder andere kopen bij Bol.com

Vegan soul food: Het kleurrijke veganistische kookboek

Dit is een boek waar we graag uit koken. Vooral de mooie kleuren maken de recepten een feestje op tafel. Vegan soul food, beter laat de kleurrijke keuken van Jason Tjon Affo zich niet omschrijven. In dit prachtige kookboek deelt Jason, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste veganistische recepten. Door de natuurlijke kleurstoffen zijn de gerechten een feest voor het oog en dankzij Jasons multiculturele afkomst hebben ze ook een tropisch tintje. Denk aan traditionele pom, een kruidige cassavesoep of een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl. En wat dacht je van een broodje pikante sticky tempeh of een kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan? Allemaal vegan, gezond en superlekker!

Meer lezen over vegan of soul?

Vegan 100 meer dan 100 waanzinnig lekkere vegan recepten …

vegan kookboek - ben jij opzoek naar een veganistisch kookboek?

Dit was een van mijn eerste kookboeken. Heel veel recepten uit dit boek heb ik dan ook gemaakt. Dit is een prima boek als je net begint met veganistisch te koken. ‘Vegan 100’ geeft de jonge, zelfbewuste veganist een heel repertoire aan kleurrijke, plantaardige gerechten waarin smaak een hoofdrol speelt. Van scrambled tofu met spinazie en Peri Peri falafel met tahini tot ‘bacon’ van avocado, chocolade not-ella en limoen ‘meringue’-taart. Veganistische saai? Niet meer! Dit boek geeft je recepten voor een ultiem ontbijt, knallende soepen en salades, originele hoofd- en bijgerechten tot brood, verrassend zoet en gezonde drankjes. Ook het populaire vegan junk food komt aan bod met recepten voor Kentucky Fried Chick’n, burgers en chorizo-stijl chili-dogs. ‘Vegan 100’ is een veganistisch kookboek zoals geen ander! Boek kopen?

No milky way … Plantaardig kookboek

Dit boek heb ik afgelopen jaar voor mijn verjaardag gekregen en is echt super fijn. Er staat veel informatie in en de recepten zijn erg lekker. En nog fijner niet heel lastig om te maken. Een klein stukje uit de samenvatting: Eet je veganistisch of wil je vaker plantaardig lunchen? Dan vind je de lekkerste vegan recepten voor salades, brood, soepen, spreads en warme lunchgerechten zeker in dit 208 pagina’s tellende kookboek. Inclusief handige tips die jouw lunchervaring alleen maar eenvoudiger zullen maken. 65 overheerlijke en 100% vegan recepten Zowel warme als koude maaltijden Met ingrediënten die je overal kunt kopen. Dit is deel 2, hier kun je er meer over lezen. (deel 1 vind je hier)

Eat Vegan verrassend veelzijdig veganistisch kookboek

Een super mooi en fijn vegan kookboek. Er staan echt verrassende recepten in. De meeste zijn makkelijk om te maken. Er staan mooie foto’s in. Wie zegt er nou nee tegen een overheerlijke truffelpaté met paddenstoelen, salade van artisjokken met kikkererwten of een spicy Mexicaanse flan als dessert? Van brunch, hoofdgerechten, salades, desserts, sauzen en dressings tot en met goede informatie over hoe je dierlijke producten kunt vervangen en waar je deze kunt aanschaffen. ‘Eat Vegan’ is een modern, vrolijk en inspirerend kookboek voor de veganist en uiteraard voor iedereen die wat vaker plantaardig wil eten. Meer info of het boeken kopen kan hier.

Vegan zuivel Maak je eigen plantaardige melk, yoghurt, boter en kaas …

zelf de lekkerste veganistische zuivelvervangers te maken. Dit praktische boek laat niet alleen zien hoe, maar geeft ook talloze variaties waardoor zelfgemaakte plantaardige zuivelvervangers nooit vervelen. ‘Boter’ kun je maken van diverse noten en zaden of op basis van kokos: elke variant heeft z’n specifieke eigenschappen. Maak diverse soorten melkvervangers, yoghurts en kazen; lekkere roomkaas of de perfecte vervanger van Parmezaanse kaas. ‘Vegan zuivel’ geeft goede uitleg over de diverse basisproducten. In dit boek staan veel lekkere en makkelijke recepten. Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek?

Vegan in 5 Meer dan 100 eenvoudige en lekkere recepten met maar 5 ingrediënten

In Vegan in 5 laten de auteurs zien hoe je met slechts vijf ingrediënten regelmatig eenvoudig een heerlijke en plantaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Hun boek bevat meer dan 100 eenvoudige en onweerstaanbaar lekkere vegan recepten. Hun omschrijvingen zijn helder en toegankelijk. De gebruikte ingrediënten zijn ruimschoots verkrijgbaar, en goedkoop. Van lichte en gezonde maaltijden, naar grootse desserts, of voedzame snacks, geschikt voor alle momenten en elke dag. Hier kun je meer lezen over het boek.

Vanavond vegan nieuw vegan kookboek

Dit kookboek komt op 10 februari uit. Wij hebben het inkijk exemplaar al gezien en er staan echt lekker recepten in. Je kunt hem hier alvast bestellen. ‘Dit boek bewijst hoe simpel, heerlijk en leuk een plantaardig voedingspatroon kan zijn. Angela’s recepten en tips zullen ervoor zorgen dat je elke avond met plezier wilt koken – ook als het druk is.’ Jeanine Donofrio, auteur van Love and Lemons

Eenvoudig en lekker vegan koken 100% plantaardige kookboek …

100% plantaardige recepten boordevol smaak en gezondheid Wil jij net zoals vele anderen de overstap maken naar veganisme, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Of ben je al veganist, maar wil je graag wat inspiratie opdoen voor nieuwe, heerlijke gerechten? Dan is dit kookboek helemaal wat je zoekt! Vlees en andere dierlijke producten zet je met dit boek met plezier makkelijk en voorgoed aan de kant. Dat is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor jou! Want een vegan voedingspatroon heeft tal van voordelen voor je gezondheid. In dit boek vind je een heleboel recepten voor ontbijt, lunch en diner. Ook snacks, desserts, hapjes en gerechten voor feestjes ontbreken niet. Kies voor een lekkere vegan versie van een klassieke burger of ontdek eens een andere keuken en ga voor türlü, maki of criollo. Zo geniet je elke dag en bij elke maaltijd weer van al het goede dat volwaardige plantaardige voeding te bieden heeft! Meer info kun je hier vinden

Funky Vegan Bakboek … Voor de lekkerste vegan baksels!

Hou je van lekkere taarten en koekjes bakken of van de lekkerste toetjes? Dan moet je dit boek echt hebben!!

Emma Herngreen heeft twee passies: bakken en vinyl verzamelen. Ze is een echte zoetekauw en houdt van zondig lekkere taarten, cakes, toetjes en verwenkoffies, maar dan alleen met plantaardige ingrediënten. Emma laat in het Funky vegan bakboek zien dat je, óók als je veganistisch wilt eten, heerlijk kunt genieten van allerlei baksels, zonder dat het ook nog raw of suikervrij moet zijn. Wil jij dit boek ook echt hebben? Kijk dan hier.

VEGAN – Het kookboek

veganistisch kookboek

Hier staan echt heel veel recepten in. Enige nadeel vind ik dat er zo weinig foto’s in staan. Ik kies een recept meestal op basis van de foto.

VEGAN – Het kookboek is de meest complete verzameling traditionele en authentieke vegan recepten van over de hele wereld. De meer dan 450 plantaardige voor-, hoofd- en nagerechten zijn veelzijdig, verrassend én geschikt voor iedere thuiskok. Of je nu dagelijks veganistisch of vegetarisch eet, of zo nu en dan: dit is het enige kookboek dat je nodig hebt voor overheerlijke gerechten en eindeloze inspiratie! Meer informatie kun je hier vinden …

Easy Vegan met Julie 65 snelle recepten voor meer energie …

Julie Van den Kerchove gooide tijdens haar studie haar voedingspatroon volledig om en kookt sindsdien enkel met natuurlijke ingrediënten. Zo slaagde ze erin haar gezondheidsproblemen halt toe te roepen. In dit tweede boek kokkerelt ze opnieuw gluten- en zuivelvrij, zonder vlees en gebruikt ze enkel natuurlijke suikers. Julie pakt dit zo eenvoudig mogelijk aan, zodat dit boek heel geschikt is voor wie snel en gezond wil koken in minder dan 30 minuten. Hier kun je er meer over lezen.

Bak to Basic 35 seizoensgebonden taart- & snackrecepten, baktips en -tricks : 100% vegan

Regelmatig stond ik samen met Sifra op vegan beurzen. Daar heb ik regelmatig van alles uit het boek mogen proeven.

Laat je verleiden door de taarten van het seizoen, zoals een heerlijke rabarberkokostaart, frisse kersenvlaai, verrukkelijke carrotcake of sweet pumpkin pie. Wil je wat kleins? Zoals een bliss ball of bonbons? Of iets hartigs voor de picknick? Dit boek geeft jou dé tips en tricks om je eigen vegan taart te bakken. Hier kun je meer lezen over het boek.

The Plant Pharmacy

Voor wie hem nog niet kent. In The Plant Pharmacy laat Lisette Kreischer zien hoe je het hele jaar door kunt profiteren van de bijzondere en geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Lisette neemt je mee op reis door de seizoenen en zet je heerlijke, plant based gerechten voor. The Plant Pharmacy zit boordevol informatie over de benefits van planten en bevat meer dan 40 vegan recepten. Met de inzichten die Lisette de afgelopen jaren heeft opgedaan, zowel aan Kruidenrijk, kennis van bijzondere mensen die ze heeft mogen ontmoeten én informatie uit de meest inspirerende boeken, hoopt ze jou te verleiden en verlekkeren met planten. Planten ademen ons, voeden ons en helen ons, ze verdienen een hoofdrol in ons leven. Alle ins en outs vind je hier

Man.Eat.Plant

En de hekken sluiter van dit mooie rijtje. In Man.Eat.Plant. laten Lisette Kreischer en Maartje Borst zien hoe stoer groente kan zijn. Vegan voeding is dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst. Dit boek biedt een 180 graden groenteswing van al jouw favoriete comfort classics. Denk epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger. Eten van groente is nog nooit zo stoer geweest. Lisette Kreischer (Amsterdam) is bekend van het platform Be Ecofabulous en heeft meerdere kookboeken op haar naam staan, waaronder het internationaal bekroonde Groente uit zee. Maartje Borst is chef bij Koffie ende Koeck, een bekend vegancafé in Amsterdam. Meer info of het boek kopen? Klik hier

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *