Deze vegan pastasalade is echt zo lekker! Je kunt er een maaltijdsalade van maken, of als bijgerecht en hij past ook perfect bij een barbecue. Deze heerlijke salade is makkelijk en snel te maken.
Vegan pastasalade … wat heb je nodig?
Dit recept is voor 4 personen
- 250 pasta (naar keuze, als je voor een glutenvrije pasta kiest is dit recept gluten vrij) Deze hadden wij
- ui
- 150 gram tomaten
- halve pot zongedroogde tomaten
- 150 gram olijven
- 2 handjes rucola
- Voor de garnering (en is ook lekker) verse peterselie
Voor de dressing:
- 2 eetlepels appelazijn
- 1 flinke eetlepel mosterd
- 50 ml olie (bv olijfolie)
- 2 eetlepels mayonaise
Hoe maak je deze vegan pastasalade?
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing
- laat de pasta afkoelen. Je kunt de pasta zelfs al een paar dagen eerder koken en bewaren in koelkast.
- Snijd de groenten in stukjes en meng het door de pasta salade
- Maak de dressing vlak voor gebruik. Doe eerst de appelazijn in een kom, dan de mosterd, olie en mayonaise roer alles goed door elkaar. De de dressing vlak voor opdienen eroverheen.
- Verdeel de peterselie over de salade.
Chantal says:
Pasta is gemaakt van bloem en ei, hoe is dit dan ‘vegan’?!
Yvonne says:
Vroeger werd de pasta hier inderdaad vaak van gemaakt. Gelukkig tegenwoordig (al heel wat jaren) bij de meeste al lang niet meer. Het is in het begin dus even de verpakkingen lezen of er ei of melk (dat zit er soms ook in) in zit. Wij hebben ook een overzicht op de site staan van welke pasta’s sowieso vegan zijn.