Vegan pasta salade: Farfalle pasta met een saus van romige vegan mayo en mosterd, verse rucola en lekkere kappertjes, maïs en wortel. Een gerecht dat als een koude salade geserveerd kan worden of als heerlijk warm pasta gerecht.
Dit recept is van: Maaltijdbox Vegan Today is de ideale maaltijdbox voor flexitariërs, vegetariërs en vegans om lekkere plantaardige maaltijden zelf thuis te koken. Elke week zijn er weer nieuwe boxen.
Dit heb je nodig voor de vegan pasta salade
voor 4 personen
- 400 g pasta farfalle,
- 2 wortels
- 280 g mais (blik)
- 70 g kappertjes
- 110 g rucola
- 4 el mosterd
- 10 el vegan mayo
Zo maak je de vegan pasta salade
- Kook de pasta in een pan met water, zout en paar druppels olie.
- Tussentijds snijd je de wortel in kleine reepjes.
- Wanneer de pasta bijna klaar is (voor het “al dente” is) voeg de reepjes wortel in de pan toe.
- Laat de pasta en de wortel uitlekken in een zeef.
- In een saladekom klop je de mayo en de mosterd tot het een homogene saus wordt.
- Voeg de maïs, kappertjes, pasta en wortel toe en roer door elkaar.
- Voeg de rucola toe en zout naar smaak. Serveer warm of koud als salade.
VOEDINGSWAARDEN van deze Vegan pasta salade: Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 563, Eiwit 18,8, Koolhydraten 98, Suiker 5, Vet 8,9, Verzadigd vet 2, Natrium 22,5
Dit is ook leuk om te lezen:
- Korean ketchup zo maak je hem lekker zelf
- Meer groen in je huis (ook als je geen groene vingers hebt)
- Pindasoep met kokos
Vegan pasta salade
Porties 4
Ingrediënten
- 250 gram pasta
- 1 ui
- 150 gram tomaten
- halve pot zongedroogde tomaten
- 150 gram olijven
- 2 handjes rucola
- Voor de garnering (en is ook lekker) verse peterselie
- Voor de dressing
- 2 eetlepels appelazijn
- 1 flinke eetlepel mosterd
- 50 ml olie (bv olijfolie)
- 2 eetlepels mayonaise
Instructies
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing
- Laat de pasta afkoelen. Je kunt de pasta zelfs al een paar dagen eerder koken en bewaren in koelkast.
- Snijd de groenten in stukjes en meng het door de pasta salade
- Maak de dressing vlak voor gebruik. Doe eerst de appelazijn in een kom, dan de mosterd, olie en mayonaise roer alles goed door elkaar. De de dressing vlak voor opdienen eroverheen.
- Verdeel de peterselie over de salade.