Home Blog Meer groen in je huis (ook als je geen groene vingers hebt)

Meer groen in je huis (ook als je geen groene vingers hebt)

Geschreven door Vega Lifestyle
Groene vingers

Bijna iedereen wordt blij van een beetje groen in huis. Planten zorgen voor een wat meer sfeervolle uitstraling, voor gezelligheid en eigenheid. Bovendien zorgen ze ervoor dat er meer zuurstof in een ruimte aanwezig is. Maar hoe doe je dat, je kamer groener maken? En zijn er ook oplossingen voor mensen die absoluut geen groene vingers hebben?

Heb je ergens in je kamer een saaie, lege hoek? Zet er een grote bak met flinke plant neer. Dat maakt dat suffe hoekje meteen weer echt onderdeel van de ruimte, en zorgt voor heel veel sfeer. Bovendien zorgt juist zo’n hele grote plant voor lekker veel extra zuurstof.

Kleine planten kunnen natuurlijk ook, zeker als je niet zoveel ruimte hebt. Zoek een paar mooie bloempotten uit die goed passen bij je interieur, en zoek er plantjes bij uit. Kijk goed naar hoe vaak zij water nodig hebben en of ze al dan niet in de zon moeten staan. Door hier rekening mee te houden heb je een stuk langer plezier van je aankopen. Bedenk je ook of je graag bloeiende planten in je kamer wilt of juist groene, en of je wilt dat ze snel groeien of juist lang hetzelfde formaat blijven.

Maar als je nu geen groene vingers hebt?

Lukt het jou om zelfs een cactus binnen een paar weken te vermoorden? Dan vind je het aanschaffen van planten misschien niet zo’n goed idee. Alhoewel je met kunstplanten, zeker als je kiest voor echt goede, eenzelfde sfeer kunt creëren, zijn er ook manieren om zelfs bij een gebrek aan groene vingers planten in je kamer te plaatsen.

Denk bijvoorbeeld aan van die leuke, afgesloten glazen stolpen die hun eigen ecosysteem vormen. Deze vereisen nauwelijks onderhoud. Water geven is niet nodig, zij drinken simpelweg het water dat de plant uitstoot weer op. Omdat veel problemen met planten ontstaan doordat zij te veel of juist te weinig water krijgen, kan dit een prima oplossing zijn. Er zijn ook diensten die je eens in de zoveel tijd een nieuw kamerplantje of set daarvan sturen. Leuk als je je kamer helemaal vol wilt zetten, maar ook handig als het wel eens mis gaat. Dan krijg je na een paar weken gewoon een nieuwe kans!

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een berichtje achter