Vegan bramenjam maken

De lekkerste vegan bramenjam maak je gewoon zelf

Vegan bramenjam: Gelukkig heb ik al een paar jaar een bramenstruik in de tuin staan. Ik ben er dol op. Gewoon zo, door een smoothie, in taarten of om er een heerlijke jam mee te maken. Ze zitten ook nog eens bomvol antioxidanten, vitamine C, B1, B2, B3, B5, B6, en K. Daarnaast bevatten ze ook nog eens vezels, mangaan, calcium, koper, magnesium, Kalium, Ijzer en fosfor.

Wist je dat je van de blaadjes van de bramenplant thee kunt maken? Pluk een aantal blaadjes, spoel deze schoon en doe ze in een theepot met koken water. Ongeveer 4 minuten laten trekken en je hebt een heerlijke thee.

Bramen zijn en van juli tot september.

Wat heb je nodig voor de vegan bramenjam?

Voor 500 ml

  • 500 g bramen
  • 1 appel
  • ½ citroen
  • ½ vanillestokje
  • 300 g suiker

Zorg voor een schone glazen pot van 500 ml.

Zo maak je de vegan bramenjam

  1. Rits de bramen van de steeltjes en was ze, was de appel en snijd ze in stukjes. was de citroen en snijd hem in partjes. Verwijder zoveel mogelijk van de schil. snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.Doe het fruit en vanille in een pan met dikke bodem en voeg water toe tot alles net onderstaat. Kook het bramenmengsel 5 min. met de deksel op de pan.
  2. Zeef de bramensaus, voeg suiker toe en kook zonder deksel in tot jam dikte.
  3. Vul de schone pot tot de rand met de hete jam, sluit direct af en laat de pot vacuüm trekken door de jampot om te keren, 5 min. te laten staan en daarna weer rechtop te zetten.

Je kunt de jam wel een jaar bewaren. Ga er steeds met een schone lepel of mes in.

Je kunt de jam ook als sausje gebruiken voor een dessert (yoghurt, panacota,door de vla of …). Of als vulling voor een lekkere taart.

De lekkerste vegan bramenjam maak je gewoon zelf
Afdrukken

Bramenjam

Jam is niet alleen lekker op brood … Je kunt het ook als vulling is gebakjes gebruiken, voor een slagroomtaart of …
Gang Ontbijt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Yvonne

Ingrediënten

  • 500 gram bramen
  • 1 appel
  • ½ citroen
  • ½ vanillestokje
  • 300 gram suiker

Instructies

  • Rits de bramen van de steeltjes en was ze, was de appel en snijd ze in stukjes. was de citroen en snijd hem in partjes. Verwijder zoveel mogelijk van de schil. snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.Doe het fruit en vanille in een pan met dikke bodem en voeg water toe tot alles net onderstaat. Kook het bramenmengsel 5 min. met de deksel op de pan.
  • Zeef de bramensaus, voeg suiker toe en kook zonder deksel in tot jam dikte.
  • Vul de schone pot tot de rand met de hete jam, sluit direct af en laat de pot vacuüm trekken door de jampot om te keren, 5 min. te laten staan en daarna weer rechtop te zetten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel dit recept gerust op social media

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating