Appelsalade: Deze salade maakte ik bij toeval en is inmiddels mijn favoriete salade. De stukjes appel maken het fris en zoet, de walnoot geeft er een lekkere bite aan en de vegan Griekse feta maakt het helemaal af.
Vegan Griekse feta in deze Appelsalade
De vorige keer dat ik een recept met vegan feta plaatsen kwamen daar op facebook nogal veel vragen over. Daarvoor mijn dank. Voor mij is het soms heel logisch dat er vegan feta is. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen. En dat is goed om te weten. Zo kan ik jullie hierin meenemen. Voor deze salade heb ik de This is not Greek white van het merk Willicroft gebruikt. En eerlijk dit merk heeft heel veel lekkere kaasvervangers. Zo ook lekkere kaasfondue. Willicroft is niet overal te koop. Een hele goede tweede keus is de violife Greek white.
Wat heb je nodig voor deze super lekkere appelsalade met walnoot en Griekse feta
Recept bijgerecht of voor 3 personen
- 2 appels (mogen dezelfde zijn, maar ook twee verschillende)
- 50 gram walnoten
- 1 zak rucola of veld sla
- half blok vegan Griekse feta
- beetje stroop (dit is om over de salade te doen. Met een fles schenkstroop twee keer heen en weer)
Hoe maak je de Appelsalade met walnoot en Griekse feta?
- Bak de walnoten in de droge koekenpan en rooster ze aan beide kanten even kort. Hak ze dan in stukjes
- Was de appels en snijd ze in stukjes
- Doe de rucola of veld sla in de salade schaal en doe hier de stukjes appel door heen.
- Snijd de feta in blokjes en doe deze samen met de walnoten ook door de salade
- Schenk er een beetje stroop over. Deze zoete smaak in combinatie met de feta is zo lekker.
Deze salade gebruiken wij eigenlijk altijd als bijgerecht.