Asian bloemkoolrijst

Asian bloemkoolrijst

Dit recept (Asian bloemkoolrijst) brengt je naar de lekker smaak van de Aziatische keuken. Dit is een super lekker recept van Vegan Today. Iedere donderdag delen wij een van de lekkere recepten van Vegan Today. Zij hebben een super handige vegan maaltijdbox. Iedere week met nieuwe recepten. Je kunt kiezen voor 1-2 of 3-4 personen. Je krijgt dan 3 recepten thuis gestuurd. Ideaal als je een drukke week hebt. Dan heb je voor 3 dagen eten in huis. Je krijgt de ingrediënten en het recept erbij. Stap voor stap uitgelegd hoe je het gerecht klaar maakt. Dan kun je kiezen voor een abonnement, dan weet je zeker dat je iedere week 3 heerlijke maaltijden hebt. Of af en toe (vaker mag altijd) een losse box bestellen.

Wat heb je nodig voor de Asian bloemkoolrijst:

Voor 2 personen

  • 1/2 bloemkool;
  • 2 wortels;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 80 gr tofu;
  • 6 kastanje champignons;
  • sap van 1/2 limoen;
  • 2 stengels bosui;
  • 1 rode paprika;
  • 1 chili;
  • 2 el sojasaus;
  • 1 bos verse koriander;
  • 40 gr pinda’s;
  • 4 el fijne pindakaas;
  • 2 el kokosmelk;
  • 1 theelepel (of meer naar smaak) sambal;
  • azijn;
  • suiker of stroop.

Hoe maak je de Asian bloemkoolrijst:

  1. Maal de bloemkool en wortel in een blender of keukenmachine of probeer zo fijn mogelijk te snijden.
  2. Snijd de knoflook en chili heel fijn, de champignons en paprika in dunne reepjes, de bosui in dunne ringen en de tofu in blokjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof.
  3. Bak in een koekenpan in zonnebloemolie of sesamolie eerst de paprika, 1 minuut op hoog vuur. Voeg dan de champignons toe, knoflook en chili en bak nog 2 minuten. Als laatste doe je de bosui erbij en zet laag. Breng op smaak met de helft van de sojasaus en knijp de limoen uit boven de pan.
  4. Bak de wortel-bloemkool’rijst’ een paar minuten mee met de gebakken paprika en champignons. Zet uit en dek af met een deksel.
  5. In een andere pan met een scheutje zonnebloem of sesamolie, bakje de tofublokjes 3 minuten op middelhoog vuur, onder voortdurend voorzichtig omscheppen. Voeg de rest van de sojasaus toe en zorg dat alle tofu de sojasaus opneemt. Meng de tofu door de rijst en dek af.
  6. In een klein pannetje verwarm je op laag vuur (niet koken) de pindakaas, kokosmelk, rijststroop (of suiker), sambal en azijn. Los met een lepel de pindakaas op in het vocht. Regelmatig roeren en eventueel water toevoegen voor de gewenste sausdikte. Na een paar minuten dikt de saus vanzelf in.
  7. Haal intussen de bladeren los van de sla en serveer op elk blad een flinke lepel ‘rijst’. Garneer met de gehakte pinda’s, korianderblaadjes en de pittige pindasaus.

Eet smakelijk!

VOEDINGSWAARDEN Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 380; kJ 1589; Eiwit 26; Koolhydraten 33; Suiker 15; Vet 10; Verzadigd vet 0; Natrium 308

Dit is ook leuk om te lezen :


Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *