Avocado ijs … ja nu hoor ik jullie denken … De veelzijdige vrucht is zeker niet alleen lekker de guacamole. IJs maken van avocado is leuk om te doen en het kost je weinig moeite. En ideaal als je rijpe avocado’s hebt liggen. IJs maken zonder ijsmachine. Avocado ijs is lekker romig en ideaal als dessert of afkoeling in de zomer.
Dit heb je nodig om het avocado ijs te maken:
- 2 EAT ME avocado’s (dit is een recept van EAT ME)
- 400 ml kokosmelk
- 125 g rietsuiker
- 150 g pistachenoten
- Verwarm de kokosmelk samen met de rietsuiker in een steelpan, maar zorg dat het niet gaat koken.
- Haal de pan van het vuur als de rietsuiker is opgelost en laat het ruim 1 uur afkoelen.
- Blend de pistachenoten tot poeder en houd apart.
- Snijd de avocado’s rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en pureer fijn in de blender. Giet de kokosmelk erbij en mix tot een gladde massa.
- Giet in een kom, spatel de gemalen pistachenoten erdoorheen en zet 1 uur afgedekt in de vriezer.
- Haal het licht bevroren mengsel vervolgens uit de vriezer en mix opnieuw op lage stand in de blender.
- Giet terug in de kom en zet het voor 7 uur terug in de vriezer.8. Serveer met toppings naar keuze.
Citroen
Wil je het ijs iets frisser maken? Voeg dan wat sap van een citroen toe aan dit recept. Vooral in de zomer vind ik dit heel erg lekker.
Banaan
Nog een lekkere variatie tips voeg een banaan toe aan het recept. Banaan en avocado gaan heel goed samen.
Ben je enthousiast geworden? Hier kun je nog meer tips vinden: IJs maken zonder ijsmachine