Balsem van de Hoop

Balsem van Hoop, zo fijn voor je luchtwegen

Balsem van de Hoop: Deze multifunctionele balsem is natuurlijk en zit vol etherische olie. Deze balsem met verwarmende eigenschappen bevordert de doorbloeding. De balsem van Hoop is er prettig om je koude handen of voeten mee in te masseren. Hij helpt ook erg goed bij stramme en koude spieren. De balsem van hoop is erg goed voor het vrijer ademen en ondersteunen de luchtwegen.

Hier kun je de balsem van hoop onder andere voor gebruiken:

  • Voor in een stoombadje voor verlichting van de luchtwegen.
  • Voor soepele spieren en gewrichten.
  • Om op de rug en borst te smeren om vrijer te ademen.
  • Tegen koude handen en voeten.
  • Als je een staand beroep hebt is het heerlijk om na een werkdag je voeten hiermee lekker in te masseren.
  • Voor een verzachtende invloed op het hoofd (bij het inwrijven op de slapen en nek).

Stoombadje

Mijn zoon had last van zijn luchtwegen en voelde zich daardoor niet lekker. . Ik heb toen een stoombadje met de balsem van hoop voor hem gemaakt. Eerst heb ik water gekookt. In een kom heb ik een klein beetje (een kwart theelepeltje) balsem of hoop in gedaan en daar het gekookte water overheen gedaan. En mijn zoon met een theedoek over zijn hoofd boven dit stoombadje laten zitten. En kon zo vrijer ademen.

Voor soepele spieren en gewrichten

Mijn moeder heeft regelmatig last van stijve gewrichten en wat stramheid in haar spieren. Daar hebben wij de balsem van Hoop een paar dagen op gesmeerd. En ze voelde enorme verlichting.

Om op de rug en borst te smeren om vrijer te ademen

Dit heb ik ook bij mijn zoon gedaan een half uurtje voor het slapen gaan. Ik heb het alleen op zijn rug gedaan. Hij vind de geur erg sterk en dit was voldoende voor hem. Hij vond het erg prettig en is als een roosje in slaap gevallen.

Tegen koude handen en voeten

De laatste jaren heb ik regelmatig last van koude handen en voeten. Vooral mijn handen zijn snel koud. Dan pak ik een klein beetje balsem en masseer mijn handen er kort mee in. Ik voel mijn handen verwarmen. En ze blijven ook echt een poos warm erg fijn.

Als je een staand beroep hebt is het heerlijk om na een werkdag je voeten hiermee lekker in te masseren

Als je een hele dag gestaan of gelopen hebt, kun je wat vermoeide benen hebben. Zelf heb ik het alleen nog gebruikt na veel lopen. Het is echt heerlijk om je kuiten er mee in te masseren. Het verwarmende, tintelende gevoel is zo fijn. Mijn benen voelde daarna minder vermoeid.

Voor een verzachtende invloed op het hoofd

Dit is echt zo fijn! Als je hoofdpijn hebt is het heerlijk om een beetje van deze balsem in je nek te smeren (ligt inmasseren).

Wanneer je balsem van Hoop beter niet kunt gebruiken:

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. Uitsluitend voor uitwendig gebruik op
een intacte huid. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Niet gebruiken bij
kinderen jonger dan 6 jaar.

Enthousiast over de balsem? Bij van der pigge, kun je deze kopen

Werkzame stoffen:

Wonderolie, wintergroenolie, eucalyptusolie, zonnebloemolie, kamfer, salboomwas,
bessenwas, steranijsolie, lavendelolie, vitamine C, vitamine E.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *