Rozenkwarts

rozenkwarts en geweldige edelsteen. Wat doet de rozenkwarts?

Rozenkwarts een mooie zacht roze steen met een zachte vrouwelijke energie, de rozenkwarts staat bekend als de steen van de liefde en vrede.Hij straalt een liefdevolle vrouwelijke energie uit en brengt vrede en harmonie in relaties. De steen die je hart opent om liefde te geven en te ontvangen. Als je de rozenkwarts in een ruimte plaats bijvoorbeeld je slaapkamer of je woonkamer zorgt het voor een rustgevend en harmoniserend sfeer.

werking van de rozenkwarts

● Verzachtend bij verdriet en trauma
● vergroot het invoelingsvermogen
● Kalmerend
● Stimuleert zelfliefde
● Trekt liefde aan
● Herstelt vertrouwen en harmonie in relaties

Goed om te weten

Rozenkwarts kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Je kunt hem dus beter niet in de volle zon leggen.

Waarom edelstenen en kristallen reinigen?

Het is aan te raden om je edelstenen na aankoop te reinigen. Ze kunnen negatieve vibraties en energie bevatten en die aan je doorgeven. Ook als je ze hebt gedragen of op een andere manier hebt gebruikt. Is het aan te raden om ze te reinigen. Edelstenen gaan een verbinding aan met hun eigenaar. En zo zetten ze zich volledig in voor jouw welzijn. Ze nemen onder andere alle spanningen en onzuiverheden op, zowel uit jouw lichaam, aura als uit de omgeving. Door te reinigen (als je hem draagt bijvoorbeeld iedere maand) laat je de steen herstellen en zich zelf reinigen en ontdoen van alle spanningen. Zo is de steen weer fris en opgeladen voor jouw.

Hoe kun je rozenkwarts reinigen?

Rozenkwarts kan je makkelijk op veel manieren reinigen. Dus ik zou zeggen laat je intuïtie je erbij leiden. Maar hou wel rekening bij het reinigen overdag, want een rozenkwarts kan niet lang in de zon blijven want fel zonlicht kan de rozenkwarts doen verbleken. 

Andere manieren om te reinigen zijn, met de rook van een Palo Santo of salie, of een andere wierook naar keuze. Ook kan je een seleniet schijf gebruiken, door haar sterk reinigende eigenschappen en heerlijk zachte energie kan seleniet prima gebruikt worden om andere stenen volledig te reinigen. Of je kan de rozenkwarts ook een nacht in rijst stoppen, maar let op bij deze manier van reinigen, na het reinigen de rijst niet opeten.  En een vele bekende manier is reinigen bij volle maan. 

Dit waren een paar manieren hoe je je rozenkwarts kan reinigen. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren.  Wanneer je het moet reinigen?  Soms voel je het gewoon dat het tijd is om de steen te reinigen. Maar als je de steen ook heel lang in je lade heb staan en je wilt het weer gaan gebruiken, dan adviseer ik om het eerst te reinigen voor dat je het ga gebruiken. En natuurlijk als je het pas nieuw hebt, is het ook belangrijk om het eerst helemaal te reinigen voordat je het ga gebruiken. 

vindplaats van de rozenkwarts

De rozenkwarts wordt gewonnen in Madagaskar. Kattenoogeffect-rozenkwarts komt voor op Sri Lanka. Het komt ook voor in Kenia, Brazilië en in de Verenigde Staten wordt rozenkwarts gevonden in de staten Maine, Californië, South Dakota en Colorado. Ook Rusland, Kazachstan, India en Japan kun je rozenkwarts vinden.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *