Aardappel-linzengratin

Aardappel-linzengratin helemaal vegen en super makkelijk om te maken. Zeker met dit recept

Aardappel-linzengratin: Een feest voor het oog en tóch een makkelijk gerecht. Zelfgemaakte aardappelpuree-laagjes met een heerlijke vulling van linzen en zongedroogde tomaatjes. Bekroond met vegan geraspte kaas en edelgist.

Dit recept van de aardappel-linzengratin is van Vegan Today de vegan maaltijdbox. Iedere donderdag mogen wij een van hun lekkere recepten delen. Elke week hebben zij drie nieuwe recepten die in de maaltijd box zitten. In de box krijg je dan de ingrediënten en recepten zodat er gelijk mee aan de slag kunt. Kijk gerust op hun website voor meer informatie.

Wat heb je nodig voor deze aardappel-linzengratin?

Recept voor 4 personen

  • 1000 gr aardappelen
  • 600 gr gekookte linzen (blik)
  • 2 uien
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el edelgist
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 gr vegan geraspte kaas
  • 2 tl nootmuskaat

Hoe maak je deze aardappel-linzengratin?

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in grote blokjes. Doe dit in een pan met voldoende water en laat koken tot ze echt gaar zijn (makkelijk te prikken met een vork). Haal uit het water en zet even apart.
  3. Pel de ui en knoflook en hak dit fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Zeef de linzen.
  4. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui. Als het goudbruin begint te worden voeg de zongedroogde tomaat toe. Voeg dan de linzen toe met een een snufje zout, oregano en peper. Fruit 3 minuten.
  5. Pureer de aardappelen met een vork in een diep bord (of kom). Voeg een scheutje olijfolie toe, een beetje water, zwarte peper en zout naar smaak en de nootmuskaat.
  6. Als het klaar is, doe je de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal en druk je dit met een vork stevig op de bodem aan om de puree compact te maken.
  7. Doe het linzen mengsel bovenop de aardappelpuree en druk weer aan met een vork. Voeg boven de linzen de laatste laag aardappelpuree toe en strooi de geraspte kaas, edelgistvlokken en een scheutje olie erover.
  8. Zet de schaal in de oven, tot het gegratineerd is.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 643, Eiwit 12 g, Koolhydraten 53 g, Suiker 5 g, Vet 18 g, Verzadigd vet 1 g, Natrium 128 mg

Dit is ook erg leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *