Kunstgras het hele jaar door groen in je tuin

kunstgras mooi voor in je tuin of op je balkon

Kunstgras is de uitkomst voor mensen die van een een ‘groene touch’ houden, maar geen groende vingers hebben. Kunstgras hoef je niet te onderhouden (mesten), water geven of te maaien. Als je kunstgras hebt weet je zeker dat het gras er het hele jaar super uitziet.

Kunstgras niet te onderscheiden van echt gras

Toen wij net in ons huis kwamen wonen hebben wij een echt grasveldje aangelegd. En de buren hadden een lap kunstgras. Het was ook echt letterlijk een lap wat ze zo over de tegels hadden gelegd. Het gras voelde hard en niet fijn aan. Tegenwoordig is dat wel anders. Kunstgras is bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Dit komt door de natuur echte combinatie van groentinten en verschillende grasspriet lengtes. Kunstgras voelt lekker zacht aan. Er zijn verschillende soorten kunstgrassen.

kinderen welk gras?

Onze kinderen speelden altijd veel in de tuin, heerlijk ravotten op het grasveld. Kunstgras is ook zeer geschikt voor kinderen om lekker op te spelen. Het bevat zachte vezels, waardoor een kind zich niet snel zou bezeren. En voelt zacht aan. En nog een leuke bijkomstigheid … Het laat geen vlekken achter in de kleding. Grasvlekken krijg je er altijd maar lastig uit.

Kunnen dieren op het kunstgras?

Katten en honden vinden het kunstgras prima, het is zacht onder de pootjes. Ze kunnen hier prima op rollen en spelen. Voor een konijn is kunstgras iets minder geschikt. De kunnen toch gaan knagen op op het gras en krijgen dan plastic binnen. Plassen en poepen dan? Een hond associeert gras vaak met uitlaten. Wat nu als de hond (of kat) zijn behoefte doet op het gras? Plas zou net zoals in echt gras snel wegspoelen door de gaatjes in het tapijt van het grasveld. Poep, zou echter wel opgeruimd moeten worden en je kunt het eventueel nog even naspoelen met water.

Voordelen kunstgras

  • het hele jaar door een groene tuin;
  • geen kale plekken, onkruid en mos;
  • een zwembad kun je de hele zomer laten staan;
  • kunstgras laat geen vlekken achter in de kleding
  • bemesten of kalken is niet nodig;
  • nooit meer maaien;
  • het water loopt altijd weg.

Beknibbel niet op je gras

Verdiep je goed in de soorten kunstgrassen. Wat zijn mijn wensen, waar komt het te liggen, wie maken gebruik van het grasveld? Stel jezelf dit soort vragen. Dan komen een aantal kunstgrassen uit, die bij jouw wensen passen. Hier heb je echt jaren plezier van.

Zelf leggen of laten leggen?

Afgelopen maanden ben ik her en der aan het verbouwen geweest in mijn huis en in de tuin. En als ik iets geleerd heb is om niet iets te doen wat ik eigenlijk niet kan. Dat is ook voor een grasveld. Dit wil je er mooi en strak in hebben liggen. En als het qua budget kan zou ik zeker aanraden om het kunstgras te laten leggen . Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het afvoeren van het zand, de ondergrond kunstgras proof te maken en dat alles wel goed waterpas komt te liggen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *