Opstap in eigen land: Hoorn

hoorn wat is er allemaal te doen

Hoorn is een mooie historische stad. Het ligt aan het IJsselmeer. Gezellig shoppen en lekker eten, dat kan allemaal in Hoorn. Het was voor ons de eerste keer in Hoorn. We zijn begonnen met een uurtje zeilen. Ook dit hadden wij nog nooit gedaan. We zijn mee geweest met Stichting De Hoornse Schouw. Hoorn heeft heel veel mooie gebouwen en musea’s.

Het centrum van Hoorn

Het mooie historische centrum is niet alleen leuk om lekker te shoppen, je kunt er ook lekker vegan eten. Op zaterdag is er een grote markt door het centrum heen. Hoorn heeft veel bekende winkels en een aantal minder bekende. Zo heb ik mij uren vermaakt in verschillende winkels. Bij Maison Mien, heb ik een paar leuke plantjes gekocht. Het is niet een hele grote winkel, maar de sfeer in de winkel is goed en mooi. Ze weten veel van de planten en geven je graag advies.

Vegan in Hoorn

Dan moet je echt in Hoorn zijn. Er waren echt veel restaurants die vegan opties hadden. Wij hebben super lekker geluncht bij Eetcafé de Klinker. Hier waren heel veel vegan opties. Zelf heb ik gekozen voor de vegan borrelplank en samen hadden we nog de zoete aardappelfriet (echt zo lekker). Deze was erg lekker.

Daarna zijn we gaan shoppen en hebben we het centrum bekeken. Met de vele mooie historische gebouwen. Dit maakt het centrum ook zo gezellig en knus.

Na het shoppen en vele lopen hebben we gegeten bij Goos. We hebben gekozen voor allemaal hapjes. Zo wilde ik graag de vegan halloumi (op de kaart staat dat die vegan mogelijk is), deze bleek niet vegan te kunnen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de nacho’s, bospaddenstoelkroketjes, bitterballen en frietjes.

Het eten bij beide was lekker, als ik naar Hoorn ga, dan ga ik zeker bij de klinker eten. Die was echt de lekkerste en veel keus.

Zeilen in Hoorn

We hadden om half elf afgesproken om een uurtje te gaan zeilen op het IJsselmeer. Dit was voor ons de eerste keer. We kregen uitleg hoe alles werkt en mochten helpen aan boord. Het was een mooie nieuwe ervaring en mooi om de stad vanuit het water te zien. Er zijn verschillende mogelijkheden om te zeilen in Hoorn.

Wij hebben onwijs genoten van onze dag in Hoorn en is zeker een aanrader om hier eens een dag of langer heen te gaan. Er is zoveel te zien en te doen. We verbleven een weekend bij de Vegan B&B De Groene Mus.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *