Bureau speurneus en de boekenmaffia

bereua speurneuzen en de boekenmaffia een super leuk kinderboek om te lezen

Bureau Speurneus en de boekenmaffia: Dit is het eerste deel in de nieuwste serie van Jozua Douglas. Een detective vol humor, spanning én avontuur met geweldige illustraties van Geert Gratama! Hij is nog maar net verschenen (7 september 2021). Wij hebben hem alvast voor je gelezen.

Wat vonden wij ervan?

De kleuren van het boek spreken mij meteen aan. Ook Milan is gelijk geïnteresseerd als ik hem het boek laat zien. De titel spreekt hem meteen aan. Hij begint gelijk te lezen, Milan is niet zo dol op lezen. Hij leest voor zijn doen erg lang in het boek, maar liefst 30 minuten. Zo vertelt hij mij: ” het is echt super spannen mam!’. Van begin tot het einde was Milan helemaal geboeid en had het boek in 5 dagen uit.

Samenvatting van Bureau speurneus en de boekenmaffia

‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.?’ vroeg Lev.
‘Mooie naam, hè?’ zei meneer De Bruin. ‘Het betekent: Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk. We zijn echt een perfect team, jongen.’
‘Maar pap, ik zei toch dat ik geen detective wil worden.’
Er is een misdaad gepleegd in de bibliotheek. De politie verdenkt bibliothecaris Sjaak Schreef, maar heeft niet genoeg bewijs om hem te arresteren.

Meneer De Bruin denkt dat Sjaak onschuldig is. Hij wil dat samen met zijn zoon bewijzen, maar Lev heeft daar helemaal geen zin in. Als meneer De Bruin plotseling zélf verdachte wordt móét Lev wel in actie komen, of hij nou wil of niet. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen.

Dit is het eerste deel in de serie Bureau Speurneus, over Lev de Bruin en zijn vader. Die ken je nog uit De verschrikkelijke badmeester. Voor dat boek ontving Jozua Douglas de Hotze de Roos-prijs. De humoristische illustraties in Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia zijn gemaakt door Geert Gratama.

‘Een superspannende detective!’

Handig om te weten over … Bureau Speurneus en de boekenmaffia

  • Auteur: Jozua Douglas
  • Illustraties:
  • Uitgerver: De Fontijn
  • EAN: 9789026156496
  • Geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar (maar ook leuk voor mama’s hoor).
  • Online is Bureau Speurneus en de boekenmaffia o.a. hier te koop

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.