Pyriet

Pyriet edelsteen, die je bijna overal wel kunt vinden

Pyriet is ook wel bekend als fool’s gold, want het lijkt sterk op goud. Het is messing geel en oogt metalig. Wel kan ik erbij zeggen dat er laatst een artikel is verschenen dat er toch wat kleine stukjes echte goud in pyriet te zien was. Maar ze zijn nog mee bezig met de onderzoek.

De werking

Pyriet is een sterk aardende steen en ook versterkt het je innerlijke wijsheid en zelfvertrouwen. Het helpt je jezelf accepteren zoals je bent.

● bevordert zelfkennis
● bevordert wilskracht
● bevordert zelfvertrouwen
● bevordert eigenwaarde
● Het vermindert frustratie, stress en zorgen

Hoe reinigt je de steen?

Pyriet mag niet blootgesteld worden aan water. Vanwege het hoge ijzergehalte in pyriet kan het gaan roesten of verkleuren door contact met water. Andere reinigende manieren kan je prima gebruiken voor de pyriet, bijvoorbeeld reinigen met rook, aarde of rijst. Dus gebruik hierbij je intuïtie om zo je pyriet op jouw manier te reinigen want er zijn heel veel manieren die je kunt gebruiken om te reinigen.

Reinigen van edelstenen

Als je een edelsteen hebt gekocht of gekregen is het belangrijk om deze eerst goed te reinigen. Ze kunnen negatieve vibraties en energie bevatten en die aan je doorgeven. Edelstenen reinigen is niet alleen aan te raden als je ze net hebt. Ook als je ze regelmatig gebruikt of zelfs draagt (bijvoorbeeld als sieraad). Ze nemen onder andere alle spanningen en onzuiverheden op, zowel uit jouw lichaam, aura als uit de omgeving. Door te reinigen (als je hem draagt bijvoorbeeld iedere maand) laat je de steen herstellen en zich zelf reinigen en ontdoen van alle spanningen. Zo is de steen weer fris en opgeladen voor jouw.

Vindplaats Pyriet

Pyriet wordt in vrijwel de gehele wereld gevonden. In Nederland is de beste plek in
Winterswijk.

Dit is ook leuk om te lezen:

One thought on “Pyriet

  • Ik vind deze altijd een van de meest bijzondere edelstenen omdat hij op goud lijkt, ik wist alleen nog niet dat ze niet tegen water konden dus dank daarvoor!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *