Vegan lasagna Bianca

vegan lasagne Bianca een heerlijk recept

Deze Vegan lasagna Bianca komt uit het vegan kookboek: Vegetalia 100 recepten uit de Italiaanse vegan keuken. Lasagne ik ben er dol op en dit heerlijke Italiaanse recept maakt het nog lekkerder.

Wat heb je nodig voor de Vegan lasagna Bianca?

Recept voor 6 personen

  • 3-4 el olijfolie
  • 1 grote andijviestronk, gewassen en in reepjes gesneden
  • 2 knoflookteentjes, gesnipperd
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper, naar smaak
  • 2 porties bechamelsaus
  • 1 pak lasagnebladen
  • 2 Beyond Meat-worstjes
  • gondino-parmezaan
  • 100-200 g paneermeel
  • 4 el plantaardige boter, gesmolten

Hoe maak je de Vegan lasagna Bianca?

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit in een grote en diepe pan de olijfolie. Doe de andijvie in de pan en leg er een deksel op. Zet het vuur op matig-laag. Laat de andijvie volledig slinken. Voeg dan de knoflook en nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bedek de bodem van een ovenschaal van 30 x 15 cm met een laag bechamel, gevolgd door een laag andijvie en lasagnebladen. Bedek weer met bechamel en andijvie. Knijp kleine stukjes Beyond Meat-worst uit en verdeel die over de ovenschaal.
  4. Rasp er flink wat parmezaan overheen.
  5. Bedek weer met lasagnebladen en herhaal de handelingen totdat de ovenschaal gevuld is. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag lasagnebladen en een flinke laag bechamel. Strooi het paneermeel erover, en zorg dat alles goed bedekt is.
  6. Verdeel de boter erover. Zet de ovenschaal 30 min. in de oven en serveer meteen.

Bechamelsaus

Deze witte, traditionele saus staat aan de basis van de Italiaanse keuken. Hij wordt gemaakt van boter, bloem en melk, en is prima vegan te maken. Vervang de boter en melk door een plantaardige versie en voilà! Een tip: rasp wat gondino-parmezaan in de bechamel, als die klaar is.

recept voor 2 porties

  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 500 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld havermelk)
  • snufje zout en peper
  • snufje nootmuskaat
  1. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem eraan toe. Roer het mengsel met een garde zodat het niet klontert.
  2. Laat ca. 30-60 sec. warm worden om de smaak van rauwe bloem eruit te halen, maar laat het geheel niet bruin worden.
  3. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Blijf steeds roeren om klonters te voorkomen. Laat de bechamel op het vuur staan, wanneer je alle melk hebt toegevoegd, en blijf roeren totdat de saus ingedikt is. Dit
    duurt ca. 3 min.
  4. Voeg tot slot zout, peper en nootmuskaat toe.

Handig om te weten over Vegetalia

  • Auteur: Luna Trapan
  • Uitgever: Terra
  • ISBN 978 90 8989 869 2
  • Vegetalia is o.a. te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *