De gevolgen van een lockdown voor Oegandese weeskinderen

weeskinderen in oeganda hebben het nu extra moeilijk

Oegandese weeskinderen: Voor veel weeskinderen in Oeganda betekent Corona meer dan alleen het inleveren van vrijheid. Zij worden daarnaast ook bedreigd door honger en hun kans op een menswaardig bestaand dreigt in rook op te gaan.

Stichting Plenty Food Nederland luidt de noodklok voor hun project in Oeganda.

Oeganda verkeerd momenteel opnieuw in een lockdown en alle scholen zijn gesloten door het oplopen van besmettingen op de scholen.

Oegandese weeskinderen

Veel weeskinderen zijn afhankelijk van particuliere scholen die hen opvangen. Zij bieden de weeskinderen onderwijs op kosten van de ‘normale’ schoolgaande kinderen. De kinderen die betalen voor het onderwijs betalen een beetje extra voor het levensonderhoud en het onderwijs van de weeskinderen.

Nu de ‘normale’ kinderen opnieuw niet meer naar school mogen is het voor de scholen moeilijk om het hoofd boven water te houden en dreigen zij om te vallen met verstrekkende gevolgen voor de opgevangen weeskinderen. Zij dreigen voedsel en onderwijs (en dus hun uitzicht op een goede toekomst) te verliezen.

Sinds 2019 ondersteunt Stichting Plenty Food Nederland de St. Vianney Junior School in Oeganda. Zo hielpen zij hen met een moestuin en een waterput. Deze school ligt zo’n 20 kilometer van Kampala en zij biedt gratis onderwijs aan 98 weeskinderen, veelal slachtoffers van de Aidsepidemie die daar nog altijd zorgt voor veel leed. Ook deze school wordt momenteel in haar voortbestaan bedreigd en heeft dringende behoefte aan extra financiële ondersteuning voor het levensonderhoud van de weeskinderen.

Stichting Plenty Food Nederland is een ANBI stichting en zij zet zich in voor een betere wereld voor mens, dier en milieu.

Zonder uw hulp kan de stichting niets en daarom is elke donatie. welkom. De stichting draait volledig op vrijwilligers en dus komt elke donatie vrijwel geheel ten gunste van de projecten.

Voor meer informatie over deze stichting ga je naar: www.plentyfood.nl

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *