Lunchen bij De Beren Groningen

vegan sate uiteten in groningen bij de beren

De Beren: Voor dat de corona-crisis begon had ik al een tijdje nergens geluncht, terwijl ik dat eigenlijk wel erg leuk vind. Het liefst iets dat ik nog niet eerder heb gegeten, om verrast te kunnen worden.

De Beren, in Rotterdam opende in 1984 de eerste vestiging van dit restaurant, inmiddels is het uitgegroeid tot een professionele keten van bezorg- en restaurants door het hele land. Sinds 2018 zijn de deuren hier in Groningen geopend. Ik ben hier al meerdere keren geweest, met wisselend lof of gemopper. Ze hadden in het begin een quinoa-salade, die vond ik heerlijk. Ik hoop voor mijn smaakpapillen dat ik in de watten word gelegd.

De sfeer bij De Beren Groningen

Ik zie vooral bruintinten met diep groene accessoires en een paar leuke teddyberen. Er hangt een gezellige sfeer, met zachte verlichting en hout accenten. Leuke privé plekjes zijn gecreëerd, ideaal als je met je lief wilt genieten. Muziek staat niet te hard, het ligt prettig in het oor. De velen dierenvellen die verspreid hangen, maakt de sfeer voor mij grillig. De veganist in me vraagt waarom?

Mijn bestelling: Vegan saté met gegrilde groenten

Ik kies van hun diner kaart, van beide kaarten kun je de hele dag van bestellen, als ik het goed gezien heb. In eerste instantie had ik er rijst bij besteld, maar dat zou nog een extra kwartier duren. Als tweede keus kies ik voor de meest gezonde keus, gegrilde groenten. Het duurt veertig minuten tot mijn maaltijd voor mijn neus staat. Presentatie ziet er lekker uit, alleen snap ik niet waarom de groenten niet op hetzelfde bord liggen? Had het minder hokkerig gemaakt en visueel meer kleur gegeven aan de saté. De saté is rubberachtig van structuur, dat is te hard gegaan, of heeft te lang gelegen op het warmhoudplaatje. De pindasaus is goed op smaak, die is erg lekker. De gegrilde groenten zijn goed op smaak, zeker een tip om te nemen als je hier eens wilt eten. Het knappertje van de cassave kroepoek en de uitjes op de saté zijn zeer welkome gasten. In de gegrilde groenten vind ik wortel, courgette, aubergine, rettich, champignons en een pepertje.

Smaak en cijfer De Beren Groningen

Het is goed gekruid, pindasaus is erg lekker, minpunt de structuur van de saté. Hier draait de hele maaltijd om, dit behoort het hoogtepunt te zijn, waar de rest omheen paradeert en complimenteert. Het gerecht zou ik een 6 geven. Ik ben wat streng, maar als ik een keertje ergens lunch, dan verwacht ik meer liefde in mijn gerecht. Dat het goed is en lekker, zeker zoiets simpels als een sateetje. Ik heb er 14 euro betaald, samen met twee verse munt theetjes was ik 21 euro kwijt.

Conclusie De Beren Groningen

Zou ik dit nog een keertje doen? Heel erg eerlijk, nee. Vaak eet ik niet buiten de deur, als ik dan eens ga, wil ik lekker eten. Misschien is mijn standaard wat hoog. Je kunt er prima terecht, ze hebben ook vegan burgers.

Veel liefs van mij!

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *