Overstappen van energie

overstappen van energieleverancier

Voor sommige mensen is het een sport om ieder jaar over te stappen van energiemaatschappij. En dat is niet voor niets. Als je ieder jaar overstapt krijg je iedere keer een leuke cadeau, de ene keer is dit een ipad en de andere keer een paar honderd euro. Het loont dus best de moeite om hier iets mee te doen.

Energie vergelijken

Het beste kun je een aantal energiemaatschappijen vergelijken. Waar moet je opletten als je naar een andere energieleverancier wil?

Vergelijk de tarieven van diverse energieleveranciers

  • Vergelijk de tarieven van diverse energieleveranciers.
  • Bekijk welke leverancier het duurzaamste is en de groenste stroom levert.
  • let op, dat je de totaal prijs berekend! Naast leveringstarieven zijn er ook kosten voor transport, btw, vastrecht en energiebelasting.
  • Lees ook goed de (actie)voorwaarden: Hoelang is het actietarief geldig? Welke prijzen gelden na de actie periode? Zijn er andere kosten? Zijn er kosten verbonden aan bepaalde betaalwijzen? Wat staat er in de kleine lettertjes, past dit contract bij mij?

Je kunt dit doen met een energievergelijker, bekijk ook eens de energie vergelijken valkuilen!

Wat betaal je als gezin ongeveer aan energie?

Wat betaal je als gezin ongeveer aan energie? Dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van wat je gebruikt en hoeveel. Met 3 pubers in huis gebruik je meer dan wanneer je met 3 jonge kinderen in een huis woont. De prijzen die we noemen zijn gemiddelde prijzen, het kan voor jou en je gezin natuurlijk heel anders zijn. Misschien heb jij wel een paar slimme energiezuinige maatregelen genomen. Zelf ga ik al van kleins af aan heel bewust om met energie en dat leer ik mijn kinderen ook. Een lamp hoeft niet onnodig aan te staan. En ook de televisie hoeft niet de hele dag aan. Ook zonnepanelen schelen enorm op je energierekening.

  • Klein gezin (4 personen) rond de € 150
  • Gemiddeld gezin (5 personen) rond de € 185
  • Groot gezin (6 personen) rond de € 205

Alles in één pakket

Steeds meer energieleveranciers bieden een alles in 1 pakket aan. Je neemt dan niet alleen de energie af, maar ook internet en tv bijvoorbeeld. Vergelijk dan ook goed de alles in één prijzen. En kijk ook goed naar de deal, wat heb ik nodig, welke opties zijn er etc. Zo kom je vanzelf bij de juiste deal.

Waar krijg je de duurzaamste energie?

Duurzaamheid en het klimaatprobleem vind ik belangrijke dingen om rekening mee te houden. Daarom heb ik zelf voor een energieleverancier die duurzame stroom produceert, inkoopt, verkoopt. Er zijn ook energieleveranciers die in duurzame energie investeert en geen kolencentrales bouwt. Groene stroom hoeft zeker niet duurder te zijn dan vervuilende energie. Maar het is goed zoeken en vergelijken.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *