Vegan voor iedereen

Vegan voor iedereen kookboek

Dit keer duik ik in een kookboek ‘Vegan voor iedereen’. Eerder had ik twee recepten gemaakt uit dit boek, maar ik wil nog eens drie recepten testen. Een mais-aardappelsoep, fried rice met gemarineerde tempeh en een brownietaart met speculoosfrosting. Dit boek staat bomvol herfstig/ winterse gerechten. Het geeft een gevoel van binnen zijn, gezelligheid en warmte. Ik wil erin duiken en alle smaken ervaren. Merel van de ‘Groene meisjes’ blogt tien jaar en ze vond dit boek, een enorm, leuke bekroning op haar werk.

Mais-aardappeldoep uit het boek Vegan voor iedereen

Als eerste maak ik de soep klaar. Makkelijk te volgen, dit recept. Wat ik leuk vind zijn de toppings: pepper, bosui, kokos yoghurt en maïs. Zo heb ik een bite in de gepureerde soep. Bij het toevoegen van de kruiden komen er warme geuren vrij. De smaakpupillen komen tot leven. Nadat de soep geblend is, kan ik mezelf niet bedwingen, moet even proeven. Ik vind het lekker, het peppertje proef ik flink. Hij is nog niet klaar, er moet nog limoensap bij en natuurlijk de toppings De smaken komen vast beter tot zijn recht als ik de rest toevoeg. Spannend! Het eindresultaat is prachtig, een visueel sensationeel plaatje. Met dat uitgesproken geel, groen en wit.

Hmmmm is mijn eerste reactie. Het peppertje komt niet op de voorgrond. Zoet van de maïs en het crunchy van de toppings passen erg goed. De kokos-yoghurt zorgt dat je mond even een zachte toon krijgt. Het zoet, zuur en pittige wisselen elkaar fantastisch af. Een aanrader, erg mooi met zijn mooie, frisse kleuren. Je haalt 4 flinke kommen uit de pan.

Brownietaart met speculoosfrosting

Voor een verjaardag wil ik graag iets bijzonders bakken, in dit boek staat dit recept, mijn tong ligt bijna op de grond, zo graag wil ik het proeven. Een brownietaart met speculoosfrosting. Dit is tevens een ‘groene meisjes’ favoriet. Veel stappen zijn er niet, ik heb er zin in. Binnen no-time is hij klaar, zo simpel. In de oven ruikt hij fantastisch, de frosting ruikt al even hemels. Met de extra garnering is het echt een messy taart, vol gezelligheid en diepe smaken. Het puur donkere van de chocolade en de nude kleur van de frosting. De stukjes speculaas en chocolade die her en der verspreid liggen. Deze taart in machtig, rijk, het is een taart met volle smaken.

Hij is erg lekker, zeker een tip om te maken. Goed voor een verjaardag, om te delen. Als je alleen de hele taart moet opeten, is ie te machtig. Samenzijn, warmte, omhelzing, gezelligheid en gevoel van liefde voel ik hierbij. De beste 8 stukken taart die ik in lange tijd heb gemaakt, gedeeld en genoten.

Fried rice met gemarineerde tempeh

Fried rice is het laatste recept dat ik probeer. Twee ingrediënten pas ik aan. De marinade vraagt om rijstazijn, ik gebruik limoensap. Als garnering wordt gebakken uitjes geadviseerd, ik hak wat walnoten in kleine stukjes. Inmiddels heb ik een aantal recepten uit dit boek gemaakt, dat geeft me vertrouwen. Recept is wederom makkelijk te volgen. Alle smaken komen samen. Mijn ogen smullen, het ziet er heerlijk vers en gezond uit. Het knappertje van de walnoten is lekker, het verse van het bosuitje is fijn. De marinade geeft de tempeh een boost aan smaak. Gecombineerd met rijst en groenten, is het echt zalig. Een gezonde maaltijd gevuld met smaak. Misschien een partjes limoen erbij serveren voor extra fris in je maaltijd.

Samenvatting Vegan voor iedereen

Dat vegan koken heel lekker en gezond en bovendien makkelijk én betaalbaar kan zijn, bewijst Merel Wildschut al zo’n tien jaar op het succesvolle blog De Groene Meisjes. Ongeveer 200.000 bezoekers per maand vinden hun weg naar haar verhalen en tips voor een bewuste leefstijl en vooral naar haar vegan recepten. Plantaardig, diervriendelijk eten dat binnen korte tijd op tafel staat, niet duur is en waarvoor de voedzame ingrediënten goed verkrijgbaar zijn. En natuurlijk zijn deze homemade vegan gerechten ook nog eens allemaal bijzonder smakelijk!

Naast zo’n vijftig nieuwe recepten vind je in Vegan voor iedereen ook de top-10 Groene Meisjes-favorieten. Linzensoep natuurlijk, maar ook risotto met paddenstoelen, gnocchi uit de oven, taco’s met jackfruit, chocolademousse en American cookies. Alles van ontbijtjes, soepen en ovenschotels tot nagerechten, drankjes en de lekkerste tussendoortjes. Voor de vele vegan fans, flexitariërs, groentelovers, nieuwsgierige beginners en iedereen met vegan familie of vrienden.

Conclusie

Dit boek is inderdaad geschikt voor iedereen. Als je nu vegan bent of één keer in de week vegan wil eten. Het zit bomvol smaak, het is makkelijk en gezellig. Ik vind het een herfstig, winteravonden kookboek. De warme, diepe, volle smaken, het voelt als een warm bad. Wat me opvalt, telkens als ik boodschappen wil doen voor een recept, ik heb het merendeel al thuis. Hoe cool is dat? Ik ben blij met dit boek, er staan nog zoveel recepten in die ik wil proberen. Zoals bijvoorbeeld bloemkoolsoep, drunken noodles, pita’s met oesterzwammenshoarma en knoflooksaus. en pompoenrisotto met paddenstoelen. In alle eerlijkheid staat er nog veel meer lekkers in. Dankjewel Merel.

Handig om te weten over Vegan voor iedereen

  • Auteur: Merel Wildschut
  • Uitgever: Fontaine uitgever
  • ISBN: 9789046827956
  • Vegan voor iedereen is o.a. te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *