Chili Sin Carne is de vegan versie van Chili Con Carne
Chili sin carne is makkelijk en snel te maken, ideaal voor een makkelijke dag of een sportdag. Je kan het ook de avond ervoor al klaar maken, nog lekkerder zelfs. Alle smaken kunnen dan lekker intrekken. Op woensdag en vrijdag moeten ze allemaal naar voetbaltraining hier en dan is het ideaal om het al klaar te hebben. Makkelijk eten voor makkelijke dagen dus. Soms eten we het gewoon zo, maar het is ook heel erg lekker met rijst, tortilla chips en guacemole. Als we dan toch voor Mexicaans gaan dan doen we er soms ook een heerlijke maissoep bij.
De vaste basis voor de Chili Sin Carne
Bonen (het liefst verschillende bonen)
Uien
Tomaten
Chilipoeder
Rode peper
Knoflook
Paprika
Water
Bloem (volkoren)
Olie, water of boter (denk erom de plantaardige boter van de AH is niet vegan)
Chili Sin Carne hoe maak je het?
Snijd alle groenten en doe deze in een pan met wat water, olie of boter erbij en laat het dan lekker pruttelen of wel fruiten. Als het allemaal lekker warm is, doe je de knoflook (geperst) en de rode peper erbij in. Dit laat ik nog even lekker door pruttelen. Dan doe ik de bonen (uitgelekt) erbij in. Ook nu weer even lekker door laten pruttelen.
Dan wat water erbij en chili poeder dit goed door roeren en om het lekker stevig te maken doe ik er een beetje bloem bij. Ongeveer één eetlepel. Ik gebruik hier volkorenbloem voor, omdat het voedzamer is o.a. En voor de smaak maakt het niets uit, een gezondere keus dus. Mocht je het dan nog te waterig vinden, dan doe je er steeds een beetje bloem bij. Ook kan je nog wat extra peper na smaak toevoegen.
Hoeveel gebruik ik dan van alles?
Bonen meestal gebruik ik verschillende soorten en koop dan middel blikjes
3 uien (liefst witte en rode door elkaar)
15 Cherry tomaten
3 thee lepels chili poeder
1 rode peper (zonder zaadjes en helemaal fijn gesneden)
1 bakje vegetarisch gehakt ( dat is ongeveer 250 gram)
2 teentjes knoflook ( ik haal altijd het groene hartje eruit, dan ga je niet uit je mond ruiken)
1 of 2 paprika’s (liefst twee kleuren)
1 glas water
1 eetlepel bloem ( indien nodig iets meer)
een scheutje olie
Wat ook erg lekker door de chili non carne
Champignons
Taugé
Bleekselderij
Courgette
Prei
5 thoughts on “Chili Sin Carne”