Citroentaart

Citroentaart

Ontdek de verfrissende sensatie van deze citroentaart! Deze taart is de perfecte balans tussen zoet en zuur, en brengt met zijn levendige citroensmaak direct de zon in huis. In dit recept deel ik stap voor stap hoe je deze onweerstaanbare traktatie kunt maken.

Hou je niet van citroen?

Hou je niet van citroen? Tover deze heerlijke citroentaart dan om een een sinaasappel, manderijntaart of eventueel limoen. Je vervangt heel simpel de citroen(rasp) voor dat van een sinaasappel of mandarijn.

Dat maakt koken en bakken ook juist zo leuk, je kunt zelf spelen met de smaken. Je kunt ook een citroen, sinaasappel mix maken bijvoorbeeld. Dan meng je de sinaasappel en citroen ingrediënten met elkaar.

Serveer bijvoorbeeld met vers fruit, zoals frambozen, aardbeien, druiven, partjes mandarijn of blauwe bessen. Een toefje slagroom doet het ook altijd goed. Maak het helemaal af met een paar verse muntblaadjes. Verse munt is een perfecte smaak combinatie met citroen.

Citroentaart
Print

Citroentaart

Servings 0

Ingrediënten

  • 400 gram Bladerdeeg: Vegan bladerdeeg zelf maken
  • 1 citroen (schil geraspt)
  • 290 gram citroensap
  • 220 gram kristalsuiker (fijne)
  • 190 gram sojamelk
  • 80 gram water
  • 60 gram maïzena
  • 78 gram biologische geurloze kokosolie

Instructies

Taartbodem

  • Maak het deeg volgende de instructies en bekleed een taart vorm 23 cm ermee. Bak de taartbodem (blindbakken) goud bruin.

Citroentaart

  • Rasp de citroen schil boven een steel pan. Doe dit gelijk in de pan, zodat er een aromatische oliën verloren gaan. Voeg citroensap, suiker en sojamelk toe en breng zachtjes tegen de kook aan. Door het zure van de citroen, zou de sojamelk gaan schiften, maar zou straks weer een geheel gaan vormen.
  • Klop het water in en de maïzena in een kom glad. Schenk dit papje in een keer in de pan en goed roeren (kloppen). Het mengsel zou snel indikken.
  • Laat de curd afkoelen tot 25 graden.
  • Voeg de kokosolie toe met een staafmixer. De kleur veranderd en het wordt zijdenzacht.
  • Schenk de curd uit over de voorgebakken bodem een laat het geheel minimaal een uur afkoelen in de koelkast.

Het nieuwe bakken

Dit recept van deze citroentaart komt uit het vegan bak boek: Het nieuwe bakken. Een samenvatting van het boek kun je hier lezen:

In Het nieuwe bakken transformeert Philip Khoury de klassieke recepten voor patisserie en desserts in plantaardige creaties die je versteld zullen doen staan. Hij gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Ieder recept wordt stap voor stap uitgelegd, met tips van de chef én QR-codes voor extra duidelijkheid. De oogstrelende foto’s doen de rest.Het nieuwe bakken staat boordevol heerlijk gebak en zoete lekkernijen, van appeltaart, cheesecake of sachertorte totnotenijs, chocoladekoekjes en tiramisu.

Er staan verschillende lekkere recepten in dit boek.

Handig om te weten:

  • Auteur: Philip Khoury
  • Uitgever: Manteau
  • Uitgever Nederland: New Book Collective
  • EAN: 9789022341513
  • Online onder andere hier te koop.

Dit is ook leuk om te lezen: