Dag van de Aarde, wat is het?

Dag van de aarde

De Dag van de Aarde is ieder jaar op 22 april en vind plaats in alle landen. Het begon in 1970 in de Verenigde Staten. Nederland doet sinds 2002 mee. Deze dag heeft als doelstelling de bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Ook dit zou dit jaar anders zijn

Net zoals alles zou ook de dag van de aarde er dit jaar anders uitzien. Door de Corona zouden we nu vooral online onze stemmen moeten laten horen. Anders zijn er altijd allerlei festiviteiten. Met diverse activiteiten zoals markten, wandeltochten, muziekfestivals of opruimacties. Online zijn er allerlei acties te vinden.

Dag van de aarde

In 1970 was de eerste dag van de aarde in de Verenigde Staten. In 1990 deden verschillende landen mee om deze dag vieren. Nederland sloot zich pas jaren later aan in 2002. In 2009 werd deze datum door de VN ingevoerd en uitgeroepen tot de Internationale Dag van Moeder Aarde. Elk jaar wordt er voor deze dag een ander thema gekozen. Deze thema’s richten zich op op milieuproblemen die dringend aandacht nodig hebben. Denk hierbij aan het verlies van biodiversiteit en de klimaatverandering.

Milieuproblemen die de aarde aantasten

De aarde wordt continu aangetast door het handelen van de mens. Wij mensen zijn verantwoordelijk voor verschillende processen die enorme schade toebrengen de aarde.

Op alles vieren kun je nog veel meer lezen over de dag van de aarde en leuke tips die je op deze dag kunt doen. Zoals een boomplanten, een moestuin beginnen, geniet deze dag extra van de natuur of maak een bewustwordingsactie.

Deze dag is natuurlijk super goed, maar je kunt zelf natuurlijk veel meer doen. Het begint bij de kleine dingen zoals afvalscheiden bijvoorbeeld. Of ga eens een dag zwerfvuil opruimen met een groep. Gebruik minder plastic, stop met vlees (dieren) eten. Dit zijn zomaar enkele tips, op onze website kun je nog veel meer tips vinden. En de lekkerste vegan recepten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *