Home Blog Salade La vita e bella

Salade La vita e bella

Geschreven door Vega Lifestyle
Salade La vita e bella

Salade La vita e bella: Deze lekkere pasta salade met Cavolo Nero, ook bekend als palmkool. Is een echte bom tegen vrije radicalen. En draagt bij aan een sterke weerstand. Deze romige salade wordt bekroond met een gevulde passievrucht.

Vegan Today

Deze keer delen we niet op donderdag maar op vrijdag een recept. Normaal delen wij elke donderdag een super lekker recept van Vegan Today. Gisteren was het de dag van de aarde waar wij graag onze bijdrage aan wilde leveren. En daarom vandaag een keer een dagje later. Delen wij deze overheerlijke pasta salade.

Wat heb je nodig voor de Salade La vita e bella?

Dit recept is voor 2 personen:

  • 200 gram pasta tricolore
  • 4 el hummus
  • 1 passievruchten
  • 80 gr cavolo nero
  • 5 gr agar agar
  • ½ winterpeen
  • 4 el mayo
  • 6 cherry-tomaat
  • 1 el hennepzaad
  • zout, peper en olie

Hoe maak je de Salade La vita e bella?

  1. Doe de agar agar in een kom. ‘Bedek’ de agar agar met wat kokend water doe er een deksel of schoteltje op en laat rusten.
  2. Was de cavolo nero. Trek met je hand het blad los van de middelste harde streng (de streng gooi je weg). Snijd het losgetrokken blad in grove stukjes.
  3. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Wanneer het kookt voeg je de pasta toe. Na 5 minuten voeg je de stukken cavolo nero toe. Laat doorkoken to de pasta al dente is en giet af. Voeg beetje olie toe en roer goed zodat de pasta niet gaat plakken.
  4. Rasp de winterpeen en doe in een kom. Snijd de cherry-tomaten in halfjes en voeg deze toe.
  5. Neem een kleine kom en meng daarin de mayo met het hennepzaad en een beetje olie.
  6. Giet het water van de agar agar af en voeg toe aan het winterpeen-mengsel. Roer goed en voeg dit toe aan de pasta met cavolo nero. Schep het geheel voorzichtig door elkaar. Voeg nu ook het mayonaise-hennepzaad mengsel toe aan de pasta en schep ook dit er voorzichtig doorheen.
  7. Snijd de passievrucht in twee helften. Schep de zaadjes en het vruchtvlees er met een lepel uit en meng dit door de hummus. Schep dit mengsel terug in de lege helften van de passievrucht.
  8. Serveer de pastasalade mooi op een bord met kroon in het midden de gevulde passievrucht.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 612, Eiwit 11, Koolhydraten 38, Suiker 4, Vet 6, Verzadigd vet 0,  Natrium 125

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een berichtje achter