Kleding Kettingruil: Wat is het en …

kleding kettingruil

Kleding kettingruil: Afgelopen week was ik mijn kleding kast aan het opruimen. En wat heb ik nog veel leuke kleding wat ik niet meer draag. Zonde om zo in de kledingcontainer te gooien. En om het op Vinted ofzo te plaatsen vind ik ook niet zo leuk. Toen kwam ik op internet de kleding kettingruil tegen en was meteen enthousiast.

Ketting Kledingruil, wat is het?

Dit is kleding ruilen in coronatijd. Alle kledingruil evenementen zijn helaas afgelast, maar een paar ingenieuze vrouwen zijn een contactloze kledingruil ketting gestart. En het is echt een super idee, dat nu al in veel steden in Nederland erg populair is.

Een kleding kettingruil is een super leuke manier om onderling kleding met elkaar te ruilen. En dat zonder dat er fysiek contact is. Er gaat een of meerdere kleding tassen van adres naar adres.

Adressen

De adressen volgen een logische route. Er is een route bij jou in de buurt (of die kun je opzetten). De groep kan zo groot of klein zijn. Maar ik merk om mij heen dat de groepen snel groeien. In principe is het allemaal op fietsafstand van elkaar. Zodat je niet heel ver met de tassen hoeft te reizen. Als jij een tas hebt ontvangen dan heb je 3 dagen de tijd om te shoppen en dan breng je de tas door naar de volgende op de lijst. En ja de tas eerder weg brengen mag. Je appt privé met de gene naar jou of het uit komt. Zo staat er niet onverwachts iemand met kleding bij je aan de deur. Dan is het een kwestie van aanbellen. De tas op de deurmat zetten en weer door. Op deze manier is er weinig fysiek contact en toch super veel ruilplezier!

Duurzaam

Deze manier van kleding ruilen is super duurzaam en scheelt je veel geld. Kleding maken is een erg milieu belastend proces. En op deze manier krijgt jouw kleding een tweede kans en kun jezelf ook regelmatig nieuwe kleding shoppen gewoon vanuit huis.

Kleding ruilketting de regels

  • De tas mag maximaal 3 dagen in je bezit blijven.
  • Alle kleding die je in de tas stopt moet van goede kwaliteit zijn, schoon en onbeschadigd.
  • Als je je eigen kleding weer tegenkomt bij de volgende ronde, dan haal je de kleding die niet gekozen is er weer uit. Je kunt het dan bij mij inleveren. Dan doe breng ik het naar een andere groep (en daar krijgen wij dan ook weer van). Of ik geef het aan mensen die het goed kunnen gebruiken.
  • Je mag uit de tas pakken wat je wilt, en erin stoppen wat je niet meer draagt. Het hoeft niet één op één. De ene keer neem je meer, de andere keer geef je meer.
  • Het is leuk als je je ‘nieuwe’ aanwinsten deelt met de rest van de groep.

Hoe kan ik me aansluiten bij een Kledingruil Ketting?

Er zijn al een vele kleding ruilkettingen, hier kun je, je bij aansluiten. Of zelf eentje opzetten. Het aanmelden bij een bestaande groep kun je heel simpel doen via dit formulier. Het kan dan wel een aantal weken duren voordat je toegelaten wordt. Daarom wil ik zelf ook een groep starten.

Veel gestelde vragen over de kledingruil:

Als ik het met mensen over de kleding ruilketting hebben komen er altijd veel vragen. De meest voorkomende zou ik hier beantwoorden.

Kun je met elke maat meedoen?

Ja dat wel. Daar moet ik wel bij zeggen dat over het algemeen wel de gangbare maten als S,M en L in de tassen voorkomt. Er zijn wel groepen voor kleine of grotere maten.

Ik heb geen kleding over om in de zak te stoppen, mag ik toch meedoen?

Ja dat mag. De ene keer zit er meer in de tas voor je dan de andere keer. En het is geen weegschaal als je er drie kledingstukken uithaalt moet je er ook weer drie in doen. De ene keer neem je wat meer en de andere keer geef je wat meer. Het is niet de bedoeling dat je iedere keer de halve zak leegraust en er steeds niet in terug doet. Het moet wel een beetje in balans zijn. Zo blijft het voor iedereen leuk.

Dit is ook leuk om te lezen

Deel dit gerust op facebook en tag je vriendin of ….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *