De voordelen van een terrasoverkapping

terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping kun je veel langer van buiten genieten. Zeker als het regent is een overkapping een uitkomst.

Er worden vele woorden gebruikt voor een terrasoverkapping. Zo wordt een terrasoverkapping ook wel overkapping, veranda aanbouw, tuinkamer of pergola genoemd. Toch is het niet allemaal hetzelfde.

Wat is een terrasoverkapping?

Je kunt ervoor kiezen om een terrasoverkapping aan je huis aan te bouwen. Hij wordt dan bijvooreeld bij je achtertuin een je huis vast gemaakt. En op deze manier is die dan aan de achterzijde dicht door je huis. Je kunt dan kiezen of je de zijkanten ook dicht maakt met glasplaten. Zo zit je wel lekker buiten, maar wel uit de regen en de wind. Een terrasoverkapping bevordert je woongenot enorm. Je kunt een groot deel van het jaar buiten zitten op deze manier.

Veranda of terrasoverkapping?

Een veranda of terrasoverkapping zit er verschil in of is het gewoon hetzelfde? Hier zijn de meningen nogal over verdeeld. Echter zijn ze allebei erg fijn en zorgen voor meer tuin (buiten) plezier.

Schuin of horizontaal dak?

Als je besloten hebt waar je de terrasoverkapping wil. Aan huis of juist vrijstaand in je tuin. Dan komt de volgende vraag. Hoe gaat ie eruit zien? En is dit dan ,et een schuin en horizontaal dak. De slimme waterafvoer voert het regenwater via speciale kanalen door de kolommen aan de zijkant van de terrasoverkapping zodat het water altijd goed kan aflopen.

Terrasoverkapping met schuifdak

Wil je het helemaal luxe hebben? Dan kun je ervoor kiezen om een schuifdak op je overkapping te doen. Je kunt het dak dan open of dicht schuiven en zelfs half dicht. Dus de ene helft wel dicht (om de zonnestralen tegen te houden) en de andere helft open.

Verlichting in je terrasoverkapping

Ook qua verlichting mogelijkheden zijn er vele mogelijkheden. Onder de meest gemaakte keuzes vallen de LED-spots of de LED-strips. Je kunt ook kiezen voor wandverlichting of verlichting op de grond.

Accessoires

Accessoires zijn er ten overvloede voor terrasoverkappingen. En iedereen vind weer iets anders leuk. Maak voor jezelf een overzichtelijke lijst met wat voor accessoires je in je tuinkamer zou willen hebben. Een moodboard maken hiervan is ook erg leuk en geeft ook veel inzichten.

Door een terrasoverkapping kun je bijna het hele jaar lekker van buiten genieten.

Dit is ook leuk om te lezen: