Home Blog Fruit plukken bij Fruittuin van West

Fruit plukken bij Fruittuin van West

Geschreven door Vega Lifestyle

Verser dan vers kun je zelf fruit plukken in de grote fruittuin van Fruittuin van west. Als je binnenkomt kun je op het grote krijtbord zien wat je die dag allemaal plukken kunt. Als je in de tuin aankomt is er bij elk begin met vlaggen aangegeven in welke paden je mag plukken. Appels, peren, frambozen waren o.a. aan de beurt toen wij er waren. Helaas zet er niet echt meer iets aan de bomen en struiken om te plukken.

Varkens

In de tuin lopen ook een aantal varkens rond. Deze varkens eten alles op wat er op de grond gevallen is. Echt super schattig en lief. Ze scharrelen lekker langs de bomen om de gevallen appels en peren op te eten.

Kippen en ganzen

Er lopen ook kippen en ganzen rond, die eten ook van alles en pakken insecten. Een natuurlijke manier dus om insecten te bestrijden.

Paddenstoelen plukken

Er mochten ook paddenstoelen geplukt worden. Ze groeien in het donker met een speciaal licht. Er waren een paar soorten paddenstoelen. Ze waren niet heel goed te zien, omdat het zo donker was.

Winkel

In de Bio-Winkel kun je al je dagelijkse boodschappen doen. Alle producten zijn biologisch of biologisch-dynamisch gecertificeerd. De winkel is gezellig en overzichtelijk ingedeeld.

Tuincafé

In het gezellige tuincafé kun je terechte voor een lekker drankje, koffie, thee, fris etc. En een lunch er is van alles een kleine hap of juist een goed vullende hap. Het is niet allemaal vegan.

Fruittuin van West
Tom Schreursweg 48
1067 MC Amsterdam

Meer vegan hotspots in Amsterdam vind je hier

You may also like

Laat een berichtje achter