Gebakken bloemkoolrijst

Gebakken bloemkoolrijst

Gebakken bloemkoolrijst: Traditioneel is dit gerecht niet, voor de dagen dat je even iets anders wilt, is dit gerecht uitermate geschikt. Een frisse draai aan een bekend recept. 

Voeding

Mijn relatie tegenover voeding is de afgelopen jaren compleet veranderd, sinds de tijd ik veganistisch eet. Mijn zicht is zachter geworden en ik ben zoveel meer gaan ontdekken. De afgelopen tijd is daar een kink in gekomen, doordat we thuis erg ziek zijn geweest is het op het moment niet genieten van eten, maar voeding om te overleven. Ik vind dat erg lastig, datgene waar ik enorm van kan genieten, dat dat zo’n struikelblok is geworden. Dit gerecht is dan ook de eerste keer dat ik echt iets bereid. Ik vind het erg spannend, want hoe gaat dit worden ontvangen. Hoop dat ik nu kan genieten, echt weer kan genieten van deze maaltijd, het beste moment om hier nog wat extra liefde in te stoppen. 

Gebakken bloemkoolrijst

Snelle hap de gebakken bloemkoolrijst

Vliegensvlug is dit gerecht, het enige waar ik wat tijd voor moet vrijmaken is het snijden. Sausje is snel gemaakt. De stappen die daarop volgen zijn very easy. Meestal maak ik dit soort gerechten basmati rijst, of zilvervliesrijst. Ik maak hem nu met minder koolhydraten, dat is voor iedereen in mijn huis een goed idee. Visueel ligt het plezierig in het oog. Erg vers, vol groenten, alleen de saus is wat matig in het recept. 

Yummy de gebakken bloemkoolrijst?

Mijn lepel ligt vol lekkere smaken. De kleuren vallen vooral op. Saus is subtiel geeft een zachte smaak aan het gerechtje. Dit is niet een maaltijd dat je een dreun om de oren geeft vol smaken, de groenten hebben hierin de leiding. Een noot van kritiek, de stukjes wortel mogen kleiner, ze zijn eigenlijk iets te hard. Ik hou van verschillende structuren maar dit is een beetje storend. 

Gebakken bloemkoolrijst
Afdrukken

Gebakken Bloemkoolrijst

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 60 gram doperwtjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 60 gram oesterzwammen in stukjes getrokken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • 1/2 theelepel geroosterde sesamolie
  • 1 theelepel hoisin
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepel hennep zaad
  • 20 gram verse peterselie fijngesneden
  • 1 eetlepel gebakken sesamzaadjes

Instructies

  • Doe de sojasaus, donkere sojasaus, geroosterde sesamolie en hoisin in een kommetje en roer goed.
  • Bak de ui en knoflook voor 4 minuten. Doe de doperwtjes en wortel erbij, nog eens 3 minuten bakken. 
  • Doe de oesterzwammen, bloemkoolrijst, hennep zaad en de saus erbij, bak 4 minuten. Peterselie erbij, doe warmtebron uit en roer goed.
  • Serveer, vergeet de sesamzaad niet als garnering. 
    Eet smakelijk! 

Dit is ook leuk om te lezen: