Geroosterde kikkererwten met kruiden

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten met kruiden zijn een onwijs lekkere en gezonde snack. Even roosten en ze zijn heerlijk crunchy. Ze lijken wel wat op borrelnootjes na het roosteren, maar ze zijn veel lekkerder (je moet misschien even aan de smaak wennen), gezonder en veel minder vet.

Geroosterde kikkererwten welke kruiden?

Welke kruiden doe je dan op de kikkererwten? Dit kunnen alle kruiden zijn. Ik zelf doe er vaak het kruidenzout van A.Vogel (Herbamare) op, met wat paprika kruiden of kurkuma. Maar soms ook een kruiden mix zoals Tandoori Masala, Madras of Garam Masala. Je kunt ook knoflookpoeder met een vleugje paprikapoeder doen, of met gemberpoeder. Ik doe iedere keer iets anders en vind het eigenlijk altijd lekker. Probeer vooral uit met kruiden die je lekker vind.

Snel en simpel

Ik doe het gewoon even in een droge hapjespan. Ik doe daar de uitgelekte kikkererwten in, roer het een keer door en doe dan de kruiden erover. Ik blijf dan roeren en na een paar minuten zijn ze klaar. Even in een kommetje kort laten afkoelen en smullen maar. Je kunt ze ook helemaal laten afkoelen.

Veel mensen doen het (net als wat Rebekka in dit recept doet) in de oven of Airfryer, maar dat is helemaal niet nodig. Je kunt ze binnen 5 minuten in de pan heerlijk krokant roosteren. Ik gebruik wel een droge pan, ik doe er dus geen olie, water of boter bij in.

Even wennen aan de smaak

De eerste keer dat ik de geroosterde kikkererwten met kruiden at, moest ik wel even wennen aan de smaak. Na twee of drie keer pakken, was ik helemaal om. Deze zijn echt zo onwijs lekker. En ze blijven ook lekker, omdat je heerlijk kunt variëren met de kruiden.

Print

Geroosterde kikkererwten met kruiden

Gang Snack, Tussendoortje
Servings 2 personen
Calories 748kcal

Ingredients

  • 1 blikje kikkererwten (400 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnpoeder

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan en verwijder zoveel mogelijk schilletjes.
  • Droog de kikkererwten met een theedoek.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de kikkererwten.
  • Verdeel de olijfolie en kruiden over de kikkererwten en meng goed door tot alles een laagje kruiden heeft.
  • Bak in de oven gedurende 20-30 minuten of tot ze knapperig zijn. Dit kan overigens ook in de AirFryer.
  • Laat afkoelen en geniet ervan!

Nutrition

Calories: 748kcal | Carbohydrates: 66g | Protein: 31g | Fat: 32g | Saturated Fat: 5g | Fiber: 36g

Dit is ook leuk om te lezen: