Gouden melk porridge

lekker ontbijt vegan Gouden melk porridge

Gouden melk porridge: Deze ontbijt-porridge is geïnspireerd op de gouden rijstpap uit de Arabische keuken. De drie basisingrediënten zijn hennepzaad, amandelmelk en chiazaad, op smaak gebracht met verwarmende kruiden zoals kurkuma, kaneel, kardemom en gember. In het Midden-Oosten voegen ze vaak ook wat saffraan toe, een kruid boordevol antioxidanten dat kan bijdragen tot een stabielere bloedsuikerspiegel. Ik maak meestal drie porties in aparte potjes, heel handig als breakfast on the go tijdens drukke weekdagen. Krokante toppings zoals ALL GOOD keto-granola kun je ’s morgens à la minute toevoegen.

Hoe maak je deze lekkere vegan Gouden melk porridge?

Voor 1 portie

  • 2 koppen (500 ml) amandelmelk
  • ½ koffielepel kurkuma
  • 4 eetlepels (40 g) hennepzaad
  • 3 eetlepels (30 g) chiazaad
  • 1 eetlepel (10 g) vanille-proteïnepoeder
  • ½ eetlepel ALL GOOD MCT-olie
  • 2 cm verse gember, geraspt (optioneel)
  • ½ koffielepel kaneel
  • 2 snufjes zeezout + zwarte peper
  • ½ koffielepel kardemom
  • 2 eetlepels ALL GOOD keto-granola
  • noten, kokos

Zo maak je de veganistische Gouden melk porridge

  1. Meng alle ingrediënten in een grote glazen pot met deksel. Voeg eventueel ook wat geraspte gember toe.
  2. Roer goed, laat even staan, roer nog eens en herhaal een aantal keer tot de chiazaadjes beginnen te wellen en ze een deel van de melk hebben geabsorbeerd.
  3. Sluit de pot en plaats hem enkele uren of een nacht in de koelkast, zodat de chiazaadjes de tijd hebben om alle melk te absorberen. Hoe langer je wacht, hoe romiger de pudding zal worden.
  4. Warm de pudding ’s morgens eventueel kort op met wat extra amandelmelk.
  5. Serveer met wat keto-granola of andere krokante toppings zoals gehakte noten, ongezoete kokosschilfers .. Voeg eventueel ook wat bessen toe.

JULIE’S TIPS & TRICKS

  • Onze ALL GOOD MCT-olie is verkrijgbaar via JuliesLifestyle.com/Shop.
  • Vervang de kurkuma, kaneel, kardemom en zwarte peper ook eens door speculaaskruiden, heerlijk!

Dit recept komt uit het boek: Keto in 15 minuten – Mediterraan

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *