Mijn stage bij Vega Lifestyle. Hoe kijk ik nu aan tegen veganisme?

stagelopen bij vegalifestyle.nl

Stage Bij Vegalifestyle.nl: De afgelopen 3 maanden heb ik voor mijn opleiding Voeding en Welzijn stage gelopen bij Vegalifestyle.nl. Deze stageplek trok mij als vegetariër enorm aan. Het was een andere stage dan gewoonlijk. Ik deed alles vanuit huis, het meeste kon op mijn laptop en had voor vragen telefonisch contact met Yvonne. Voor mij de ideale kans om goed te leren plannen en uit eigen initiatief aan de slag te gaan met mijn opdrachten. Ik heb echt enorm veel geleerd over heel veel verschillende onderwerpen, ik heb mijn eigen inbreng kunnen geven en mijn creativiteit kunnen uiten. En meer te leren over het veganisme. Dat was heel erg fijn!

Werkzaamheden

Ik heb me bezig gehouden met het schrijven van informatieve artikelen, recepten maken, DIY’s, hotspot artikelen en lifestyle gerelateerde artikelen. Door de tijd heen merkte ik dat het schrijven van een stuk tekst steeds vlotter verliep. Mijn schrijfvaardigheid is er dus zeker op vooruit gegaan! Inspiratie zoeken was voor mij geen probleem, ik barst meestal van de creatieve ideeën! Ook had Yvonne nog vraag naar diverse informatieve onderwerpen waar ik dan mee aan de slag ben gegaan. Mijn artikelen zijn natuurlijk te lezen op de website!

Mijn Vegan Lifestyle

Ik ben nooit een grote vleeseter geweest en ben al een poos vegetariër. De laatste jaren vervang ik ook al veel zuivelproducten voor een plantaardige variant. Deze periode ben ik het veganisme nog meer gaan uitproberen en ik ontdekte nog zo veel meer voordelen en heel veel lekkere producten. Ik voel me op het moment super fit en eet ook vooral heel puur. Plus je kunt eigenlijk bijna elk te bedenken gerecht maken met vervangende plantaardige producten. Er zijn zo veel producten waarvan ik niet wist dat ze bestonden! (Over mijn favorieten heb ik een artikel geschreven: Vegan in de supermarkt). Ook heb ik meer waardering voor mijn voeding gekregen. Als je in de supermarkt loopt kun je letterlijk ALLES kopen wat er te vinden is, dat is zo normaal geworden. De voorraad is oneindig! Als je vegan leeft vallen er veel producten weg maar dat maakt alle producten die je WEL kunt eten extra speciaal. En er zijn zoveel lekkere dingen en vind de gerechten die ik nu maak ook veel smaakvoller.

Kook skills

Zelf sta ik graag in de keuken en doordat ik beter moest kijken wat ik allemaal wel kon eten. Dit proces heeft mij ook creatiever en ruimdenkender gemaakt. Met name in de keuken. Het is makkelijk om in de supermarkt kant en klare verpakkingen te kopen voor sausjes, dressings, kruidenmix etc. Maar veel van deze producten bevatten melk of ei. Ik ben dus echt gaan uitvogelen hoe ik met enkel kruiden en verse producten mijn eigen smaakmakers kan maken. Vers eten is sowieso veel gezonder en lekkerder dan uit een pakje. En met een beetje experimenteren krijg je er vanzelf handigheid in!

Ik ben erg dankbaar voor mijn stage periode bij Vegalifestyle.nl. Ik wil Yvonne bedanken voor haar hulp, haar begrip en de vrijheid die ze me geven heeft mijn schrijfkwaliteiten te ontplooien. Het was een leuk en leerzaam proces!

LIEFS CILL SOMERS

Wil je ook stage lopen bij het leukste online magazine van Nederland? Stage bij Vegalifestyle.nl

Cill, super bedankt voor je inzet en creativiteit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *