Het winkelmandje van… Cill Somers

cill somers - vegan boodschappen doen - vegan in de supermarkt

Wie ben jij?

Ik ben Cill. Ik ben 22 jaar oud en ik woon gezellig samen met twee vriendinnen in een appartement in Uden (Noord-Brabant). Ik zit op dit moment in het tweede leerjaar van de opleiding Voeding & Welzijn op het Helicon in Den Bosch. Ik heb een enorme passie voor gezond leven, gezonde voeding en sport maar ik ben ook echt een gezelligheidsmens en doe in het weekend graag een borrel met leuke vrienden.

Wat kun je vertellen over jezelf

Ik ben echt van mening dat plantaardig eten en leven de toekomst is. Er zitten gewoon zo veel voordelen aan. Sterker nog, ik denk dat het ook noodzakelijk is om onze planeet te redden. Een mooie wereld voor mens, dier en de natuur. Daar wil ik graag aan mee werken.

Hoe lang ben je al vegan?

Ik probeer zo veel mogelijk plantaardig te eten maar ben op het moment nog niet 100% vegan. Dat vind ik heel eerlijk gezegd gewoon nog best lastig. Ik draag in ieder geval mijn steentje bij.

Wat is jouw favoriete vegan product?

Vegan kook-room. Ik houd ontzettend van pasta en soep maken en dit ingrediënt is hierbij cruciaal!

Wat zou jij heel graag vegan zien? (welk product of gerecht)

Zover ik weet is eigenlijk bijna elk product wat je kunt bedenken wel uitgevoerd in een vegan variant. Ergens op de wereld bestaat het in ieder geval wel haha! Ik zou vooral graag meer vegan horeca voorzieningen en opties zien op menukaarten. In Steden is dit aanbod al best ruim maar in een dorp zoals Uden nog niet. Ik begrijp dit ook wel omdat de vraag in dorpen misschien nog niet hoog genoeg is op dit moment maar ik hoop dat dit er in de toekomst van gaat komen!

Is boodschappen doen lastiger geworden nu je vegan bent?

Er zijn vooral heel veel producten die ik absoluut niet meer koop. Maar als je een beetje je eigen gerechten kent en weet hoe veel vegan producten er zijn vind je makkelijk je weg in de supermarkt.

Zit er een product in jouw mandje die je nog niet eerder gekocht hebt?

Nee dat niet

Heb jij nog tips, do’s en don’ts voor onze lezers die willen overstappen

naar een veganistische lifestyle? Wees niet te hard voor jezelf. Van de een op de andere dag compleet veganistisch gaan leven is een grote verandering en kan hierdoor misschien best lastig zijn. Met het zetten van kleine stapjes doe je al heel veel goeds voor de wereld! Ga ook bij jezelf na wat jou motivatie is om vegan te gaan leven. Maak een lijstje met alle pluspunten en lees over de positieve ervaringen van anderen.

Wat is jouw favoriete hotspot? En waarom?

Sla. Sla is een met name vegan saladebar op verschillende plekken in Nederland. Ik kwam regelmatig in Utrecht en ging dan vaak langs voor een heerlijke salade bowl. Echt mijn favoriet!

Wat is jouw favoriete recept en wil je deze delen met ons?

Ik heb toevallig laatst een lekker recept gemaakt voor soep!

Vegan wortel, zoete aardappel en paprika soep

Wat maakt je blij?

Ik word echt blij van een gezellige avond met vrienden. Lekker drinken met een borrelhapje erbij. Ik leef in basis heel gezond en daarom is het voor mijn mentale dieet heel belangrijk om me in het weekend lekker even te laten gaan. Het is jammer dat we door Corona nu niet op stap kunnen maar daar heb ik natuurlijk alle begrip voor. Ik verheug me wel enorm op het moment dat we weer lekker naar de kroeg en naar festivals kunnen gaan.

Welke thee drink je het liefst?

Gemberthee met sinaasappel en munt.

Welke sport doe je?

Tennis en buiten hardlopen

Wat is jou leukste eigenschap?

Ik probeer altijd het beste te zien in anderen en daarom ook altijd vriendelijk te zijn. We kunnen soms zo snel oordelen en onze mening verspreiden. Uiteindelijk bedoeld elk persoon het diep van binnen goed.

Meer in het winkelmandje van :

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *