Het winkelmandje van Aline Moisakis

vegan in de supermarkt - vegan en boodschappen doen

Wie ben jij?

Ik ben Aline, Braziliaanse van afkomst, maar verhuisde al bijna 20 jaar geleden voor de liefde naar Nederland. We zijn nog steeds samen en hebben twee prachtige dochters.

Wat kun je vertellen over jezelf of je bedrijf (doel of …) ?

Ik werk vanuit huis met taarten en andere lekkernijen op bestelling, een uit de hand gelopen hobby van mij, die nu werk is geworden. Tegenwoordig bak ik uitsluitend plantaardige lekkernijen. Op mijn website kun je er alles over vinden: www.hettweedekoekje.nl

Hoe lang ben je al vegan

Ik weet het niet meer precies wanneer het allemaal begon. Het was niet in een keer voor mij, maar een lange transitie. Nu zeker al een paar jaar helemaal vegan.

Wat is jouw favoriete vegan product?

Moeilijk te kiezen. Op dit moment de nieuwe Ben & Jerrys’s vegan smaak Coconutterly Caramel’d. Echt te gek!

Wat zou jij heel graag vegan zien? (welk product of gerecht)

Schuimpjes en kerstkransjes! Ik ben echt een zoetekauwtje 🙂

Is boodschappen doen lastiger geworden nu je vegan bent?

In het begin wel, want ik ging overal de ingrediëntenlijst doorlezen. Inmiddels ken ik mijn producten en gaat het weer best soepel.

Zit er een product in jouw mandje die je nog niet eerder gekocht hebt?

Nee, vanavond maak ik een bekende recept.

Heb jij nog tips, do’s en don’ts voor onze lezers die willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

Op mijn instagram @alineindutch schrijf ik over de transitie naar vegan en geef ik tips en recepten om het makkelijker te maken. Om alvast een paar te noemen, geef jezelf de tijd om iets meer te lezen en leren over eten. Zoek betrouwbare informatie zodat je niet onzeker wordt van alle commentaar van andere. En geef je ook de tijd om te wennen aan de nieuwe smaken. Begin niet met allerlei ingewikkelde recepten met ingrediënten die je niet kent. Probeer het zo laagdrempelig mogelijk te houden voor jezelf. Zoek tips online om een vegan versie te maken van je vertrouwde gerechten. Je zult zien dat het best wel prima te doen is.

Wat is jouw favoriete hotspot? En waarom?

Heb niet echt een favoriete. Freaking vegan in Haarlem heeft heerlijke burgers. Chickpea ook in Haarlem voor tasty falafels. En ik was ook echt onder de indruk van de Special Mylkshakes van Dearmama in Amsterdam.

Wat is jouw favoriete recept en wil je deze delen met ons?

Ik maak vanavond tortilla wraps met chili

Dit heb je nodig …  – 2 el olie – 1 ui – 2 tenen knoflook – 2 el kurkuma – 2 el paprika poeder – 2 el chilipoeder – 1 geraspte wortel – 1 paprika in blokjes – 100ml tomaten passata – 1 blik of pot chilibonen – 1 blik of pot kidneybonen – 1 blik of pot mais – olijven naar smaak – zout en peper naar smaak – sla en vegan geraspte kaas voor erbij – tortilla wraps 
En zo maak je het …  Doe de olie in een hapjes pan en fruit de gesnipperde ui samen met de geperste knoflook aan. Voeg na ongeveer 3 minuten de paprika en wortel toe samen met de kruiden en bak een paar minuten mee.
Laat de kidneybonen, de chilibonen en de mais uitlekken en spoel ze eventueel nog even schoon. Voeg de bonen, de mais en de passata toe aan de pan en laat de chili ca 10 min pruttelen. Zout en peper naar smaak toevoegen en klaar ben je!
Schep een paar lepels van de chili op je tortilla, eventueel met wat sla en geraspte vegan kaas en rol de tortilla op. Eet smakelijk! 

Wat maakt je blij?

Wakker worden zonder wekker, zonnige dagen, een goede film met popcorn, slappe lach met mijn gezin, mijn familie bezoeken in Brazilië en zoveel meer.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *